Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 dec 2022 - Anul XXVII, nr. 288 (8205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Colţul cititorului

Colegiul de Artă Suceava, gazdă a școlilor finlandeze și franceze în cadrul unui proiect Erasmus+

Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava derulează activități în cadrul parteneriatului Erasmus+ K2 „JULIET - Women Open to Modern European Nations”, alături de școlile europene Lycee „Jean Bart” Franța, „Hankoniemen Yläaste ja lukio” Finlanda, Scuola Secondaria di 1 grado „Pavoncelli” Italia, Agrupamento de Escolas Portugalia și College „Boris Viann”, Franța.
 În cadrul acestui parteneriat, școala suceveană a găzduit recent a doua mobilitate, intitulată „Start Acting Smart Creating ART”, reunind 8 elevi din Franța, 16 elevi din Finlanda, 26 de elevi români și profesori coordonatori din cele trei țări.

Agenda săptămânii a fost organizată în jurul temelor de proiect, evoluția statutului femeii în context european, figuri feminine europene celebre, abordându-se și teme conexe de sensibilizare cu privire la contextul Uniunii Europene, înțelegerea acestuia, valorile comune ale UE, principiile unității și diversității, identitatea culturală, patrimoniul cultural național și european. Săptămâna a demarat cu primirea invitaților, deschiderea oficială, vizitarea școlii gazdă alături de directoarea Alexandra Veronica Bejinariu. Profesorii de arte plastice Irinel Chișcă și Sandu Găleată au primit la clasă delegațiile franceză și finlandeză și au explicat modalitatea de lucru și organizarea atelierelor de artă plastică pe care aceștia le coordonează.

După prezentarea agendei săptămânii de către coordonatoarea proiectului, elevii, îndrumați de profesoarele Munteanu Petronela, Dăscăliuc Anca, Hisem Gabriela au participat la workshopuri interdisciplinare derulate pe parcursul întregii săptămâni.

În ultima zi de mobilitate, înainte de festivitatea de decernare a diplomelor tuturor participanților, elevii francezi și finlandezi s-au bucurat alături de corespondenții lor români și de părinții acestora, asistând la concertul „The Sound of Suceava”, realizat de elevii de la clasele de muzică implicați în proiect: elevii Ciocîrlan Andrei (coordonat de prof. Griga Anca), Poroch Carina, (prof. Bolnavu Vasile), Tănase Abigail (prof. Răducanu Corina), Muscă Alexandru, (prof. Asimionesie Monica), Rusu Mălina și Onesciuc Eric, coordonati de prof. Rusu Lucian, Purdilă Andrei, coordonat de prof. Iftimiu Adriana, eleva Marian Andreea, (prof. Crețu Lăcrămioara), elevii Olari Matei și Alexandru Dragomirescu, coordonați de prof. Zugrav Ilie Aurelian, corul Poco Crescendo, condus de prof. Iulia Buraciuc, binecunoscutele trupe Electric Strings (elevii și profesorii Constandache Ciprian, Banea Angelica, Lupu Răzvan, Nazarcu Ramona, Zugrav Ilie), trupa  Fire works, (coord. prof. Rusu Lucian), dar și trupa 4U Band. Festivitatea s-a încheiat pe ritmurile imnului Erasmus Juliet, creat de elevii din proiect coordonați de prof. Iulia Buraciuc și prof. Iosif Pamparău.

Coordonatoarea proiectului, prof. dr. Petronela Munteanu, subliniază faptul că activitățile derulate reprezintă o oportunitate de învățare individuală, dar și de dezvoltare instituțională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul de Artă Suceava, gazdă a școlilor finlandeze și franceze în cadrul unui proiect Erasmus+.
 Vizualizări articol: 972 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul de Artă Suceava, gazdă a școlilor finlandeze și franceze în cadrul unui proiect Erasmus+5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei