Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 241 (6951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eroii nu mor niciodată

Acţiunile dedicate Zilei Armatei României au început la Şcoala Gimnazială ”George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc încă de la finalul săptămânii trecute, când un grup de elevi îndrumaţi de dna director, profesor Lăcrămioara Băcanu, s-a alăturat membrilor Asociaţiei ofiţerilor şi subofiţerilor în rezervă MAI – sucursala Câmpulung Moldovenesc, preşedinte, domnul comisar-şef în rezervă Vasile Vargan, într-o acţiune comună de curăţenie şi întreţinere a Monumentului Eroilor căzuţi în luptele din anul 1944. Astfel, sâmbătă, 20 octombrie 2018, au fost vopsite şi reinscripţionate monumentele funerare, au fost văruite bordurile mormintelor şi ale aleilor, a fost refăcut soclul monumentului şi, în semn de respect şi eternă recunoştinţă, la fiecare cruce s-a legat steagul naţional, care să vegheze somnul veşnic al eroilor.

Prin această acţiune de voluntariat, participanţii au adus un pios omagiu eroilor neamului românesc care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru apărarea neamului. Elevii au înţeles faptul că eroii nu mor niciodată, iar noi avem obligaţia morală şi patriotică de a păstra vie măreţia faptelor şi de a nu uita nicicând de sacrificiul suprem de care au dat dovadă.

Ziua de marţi, 23 octombrie 2018, a constituit un bun prilej pentru elevii şcolii noastre de a se familiariza cu ceea ce presupune o carieră militară. Printr-o acţiune promoţională directă desfăşurată de Biroul de Informare şi Recrutare al Centrului Militar Judeţean Suceava, domnul plutonier adjutant Celmare Ştefan, împreună cu doi reprezentanţi ai Colegiului Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc (eleva caporal Anca Ciupercovici şi elevul sergent Silviu Bizom), a prezentat elevilor din clasele V-VIII avantajele îmbrăţişării pe viitor a unei cariere militare, fiind prezentaţi paşii ce trebuie urmaţi pentru admiterea la un colegiu de profil.

În aceeaşi direcţie s-a înscris şi participarea a două eleve din unitatea noastră şcolară la programul ”Săptămâna cadeţilor”, proiect organizat de Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare”, care are ca scop promovarea profesiei militare. Elevele Doroftei Magdalena şi Piticari Nicoleta-Ancuţa (ambele din clasa a VII-a) au trăit experienţa inedită a cadetului, fiind integrate pe parcursul a trei zile în programul orar al elevilor de liceu militar.

Activităţile dedicate Zilei Armatei României au culminat joi, 25 octombrie 2018, prin participarea elevilor claselor V-VIII la ceremoniile prilejuite de această sărbătoare, organizate pe Platoul Central şi la Cimitirul Eroilor de către Colegiul Naţional Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

 

Director, profesor Lăcrămioara Băcanu

Profesor Oltea Nistor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroii nu mor niciodată.
 Vizualizări articol: 1214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eroii nu mor niciodată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei