Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 aug 2017 - Anul XXII, nr. 189 (6605)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Using e-learning in the classroom” – mobilitate Erasmus+ pentru profesori de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava

La Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava se află în derulare proiectul ”Implementarea platformelor e-learning – un instrument modern în pregătirea adulţilor pentru inserţia pe piaţa muncii”, finanţat prin programul Erasmus+, acţiunea cheie KA1. În prima etapă a derulării acestui proiect au fost programate cinci mobilităţi în care 18 cadre didactice urmau să se perfecţioneze în folosirea platformelor e-learning şi a instrumentelor TIC în vederea utilizării acestora în procesul instructiv-educativ.

Cea mai recentă dintre aceste mobilităţi, ”Using e-learning in the classroom”, s-a desfăşurat la Praga, în perioada 7-11 august 2017, furnizorul de curs fiind ITC International. Din partea colegiului nostru au participat profesorii Loredana Gaşpar, Lăcrămioara Grigorean, Andrei Nicodim şi Cristian Ştiubianu. 

Prima zi a debutat cu prezentarea unor chestiuni introductive legate de calculator şi folosirea internetului şi a resurselor puse la dispoziţia noastră de acesta în ora de curs. Am folosit şi platforma Moodle, dar în calitate de studenţi. În aceeaşi zi, gazdele noastre ne-au oferit un tur ghidat al oraşului Praga.

Din a doua zi, am trecut la următorul nivel, creator de curs. Ne-am concentrat asupra următoarelor aspecte: crearea de lecţii şi teste folosind platforma e-learning Moodle, adăugarea de resurse şi activităţi într-un curs Moodle şi utilizarea instrumentelor de comunicare tip chat. Ne-am familiarizat, de asemenea, cu aplicaţia onlineWeebly, care oferă posibilitatea creării unui site/pagină web cu conţinut educaţional destinat elevilor.

Ultima zi de curs a fost dedicată prezentării portofoliului individual, o valorificare a ceea ce am învăţat în cele 40 de ore de curs. 

Prin participarea la acest curs de formare Erasmus+, principalele rezultate aşteptate şi impactul în cadrul Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava sunt următoarele: dezvoltarea profesională a cadrelor didactice, îndeosebi prin utilizarea tehnologiei şi a resurselor digitale multimedia, crearea de conţinuturi educaţionale de tip e-learning care să ofere elevilor – în special celor de la forma de învăţământ frecvenţă redusă – accesul la resurse şi instrumente variate moderne de predare, învăţare şi evaluare pentru fiecare disciplină din planul cadru de învăţământ, dezvoltarea şi îmbunătăţirea competenţelor digitale şi lingvistice ale elevilor de la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă. De asemenea, prin contactele stabilite cu ocazia acestui curs am creat premisele derulării unor viitoare proiecte ce implică şi parteneriate.

Prof. Loredana Gaşpar,

Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Using e-learning in the classroom” – mobilitate Erasmus+ pentru profesori de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.
 Vizualizări articol: 1468 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Using e-learning in the classroom” – mobilitate Erasmus+ pentru profesori de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei