Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2017 - Anul XXII, nr. 15 (6431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Delegaţie polonă la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava

În perioada 16-20 ianuarie 2017, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava este gazda unei delegaţii din Polonia, alcătuită din cinci profesori  (manager BARBARA KOWALIK, MICHAŁ WILK, MICHAŁ WAŚNIEWSKI, MICHAŁ SKOWROŃSKI şi RAFAŁ STRUZIK), de la Școala Centrum Kształcenia Zawodowego I Ustawicznego. Aceştia au participat la un job shadowing în cadrul proiectului Nauka Przez Doświadczenie – Learning By Experience, integrat în programul de mobilitate Erasmus+ pentru formare profesională (VET), acţiunea cheie 1 (KA1).

Profesorii polonezi, cu specializări în domeniul tehnic, au avut întâlniri cu echipa de management a colegiului, cu responsabilii comisiilor metodice din unitatea de învăţământ, cu membrii colectivului profesoral şi cel al elevilor.

Fiecare zi a programului a fost dedicată câte unei tematici de discuţie şi observaţie.

Au avut loc întâlniri în cadrul cărora s-a discutat despre asemănările și deosebirile dintre cele două sisteme de învăţământ (român şi polon).

S-au efectuat vizite de observare a atelierelor școlii, a dotărilor existente, a service-urilor cu care Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” are semnate contracte de colaborare. S-au avut în vedere aspectele organizatorice, dar și cele practice ale acestora.

S-a făcut o analiză comparativă a programei de studiu de la profilul tehnic specializat pe anumite meserii, a modulelor, a structurării orelor de practică şi a rezultatelor înregistrate de-a lungul anilor.

S-au urmărit orele de studiu de la specializările tehnice, unde delegaţia a luat la cunoştinţă maniera în care funcţionează sistemul de notare a elevilor (raportat la obiectivele educaţionale ale cursurilor, la atitudinea faţă de activităţile școlare şi extrașcolare în care sunt implicaţi cursanţii, la calitatea activităţii propuse) şi despre cerinţele specifice fiecărei specializări.

S-a discutat despre structura şi forma examenelor care sunt susţinute la aceste specializări (tehnic şi profesional), despre standarde şi cerinţe și s-a realizat o analiză ilustrativă a unor subiecte de examen.

Au participat la orele de curs la specializările mecanică auto, electrician de joasă tensiune și frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist. La finalul orelor de observaţie, s-au analizat rezultatele la examenele din ultimii trei ani de studiu, evidenţiind punctele slabe şi forte în pregătirea elevilor.

Colaborarea cu școala din Polonia a stabilit nu doar relaţii de parteneriat educaţional, dar a și consolidat relaţiile de prietenie care sunt menţinute de mai bine de cincisprezece ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegaţie polonă la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava.
 Vizualizări articol: 3130 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delegaţie polonă la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti “Grisine” de pui cu caşcaval O gustărică uşor de făcut, rapidă şi delicioasă este dorită de orice gazdă bună pentru oaspeţii veniţi pe neaşteptate. Această reţetă este ideală mai ales pentru cazul în care casa se umple subit de colegii copiilor, care vor ronţăi cu plăcere... Citeşte