Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 sep 2016 - Anul XXI, nr. 211 (6324)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vacanţa altfel la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului

În perioada 22 august - 2 septembrie s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului Proiectul educaţional „Şcoala  de Vară Humoreană”.

Proiectul, aflat la cea de-a doua ediţie, a luat fiinţă la iniţiativa unui grup de profesori entuziaşti şi generoşi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului, având ca scop susţinerea şi promovarea activităţilor ştiinţifice, literare, artistice şi sportive cu rol în dezvoltarea şi integrarea armonioasă a indivizilor în societate; descoperirea şi conservarea valorilor tradiţionale humorene şi integrarea lor în context european; educaţie civică şi ecologică; prevenirea şi combaterea factorilor care generează dezavantaje, marginalizare şi excludere social.

„Şcoala de Vară Humoreană”s-a înfiinţat din dorinţa ca fiecare copil care urmează programele estivale să fie el însuşi, să fie convins că a comunica este esenţial pentru a reuşi în viaţă, să fie convins că poate muta munţii din loc şi îşi poate împlini visurile, convingeri care au la bază încrederea în forţele proprii. Misiunea este să asigurăm copiilor mediul în care să se simtă în siguranţă şi fericiţi, în care să deprindă şi să-şi consolideze cunoştinţele necesare la şcoală şi în viaţă. Prin aceste activităţi le-am deschis copiilor calea pentru descoperirea propriilor mijloace de exprimare şi pentru valorificarea cât mai bună a potenţialului lor. Astfel, cei mici deprind şi dezvoltă abilităţi importante de la o vârstă fragedă.

Prin munca în echipă, cu dăruire profesională, s-a ajuns la startul unor acţiuni ce au declanşat energii, ciocniri de idei, colaborări, cu toţii,… adulţi şi elevi. Am  dorit să fim şi gazde bune pentru prietenii copiilor cu care au venit de la celelalte şcoli din oraş, chiar şi pentru cei veniţi în vacanţă, în ţară, din Grecia, Italia, Spania şi Canada. Am învăţat şi am exersat împreună! Ideile, asemeni unor scântei, au aprins focul minţii noastre şi al sufletului tuturor celor implicaţi în proiect, iar sclipirile au adus în sfârşit căldura bucuriei interioare pe care am simţit-o toţi cei care am venit la şcoală în aceste zile speciale.Au participat gratuit la cursurile acestui proiect 123 de elevi,copii cu pasiuni comune, cu înclinaţii spre frumos, bine educaţi, curioşi să afle cât mai multe dar, …nu ca de la o oră de şcoală, ci într-un mod cu totul deosebit… ei şi-au dorit ceva ,,nou şi special’’... ceva, altfel decât la şcoală. Doar împreună am reuşit!

Toate mirările copiilor au fost rezolvate prin munca a 16 cadre didactice care au asigurat prin voluntariat activitatea din cele cinci cluburi şi două ateliere:

·       prof. Munteanu Eugen, Ispăşoiu Dorel, Covrig Simona (Club de matematică - Magia matematicii)

·       prof. Enea Laura(Club de lectură - Alter Ego)

·       prof. Cojocaru Crina(Club de pictură - Acrilic-Art)

·       prof. Boca Angelica(Club de sculptură – Povestea lemnului)

·       prof. Nicuţar Simona, Sângeorzan Daniela, Spinosu Dorina, Dumitrache Mihai, Lucaciu Andrei, Caulea Elena, Flutur Ionuţ şi Sinocicu Senorica(Club de recreere – Recreaţia Mare)

·       prof. Rusu Janet şi prof. Feckete Toni(Atelier de lb. engleză)

Profesorii au încurajat o atmosferă permisivă şi relaxantă, pentru a stimula spontaneitatea şi exprimarea liberă. Dincolo de beneficiile educative, există şi o componentă socială importantă. Copiii învaţă cum să îşi exprime mai bine personalitatea, să îi cunoască pe ceilalţi şi să relaţioneze eficient în societate. Am oferit o alternativă valoroasă de petrecere a timpului liber prin Clubul de recreere. Proiectul „Clubul de lectură Alter Ego” a avut ca scop creşterea implicării copiilor în activităţi inspirate din basme, alternative educative la internet şi programele de televiziune.Prin participarea la aceste ateliere, elevii  cu vârsta cuprinsă între 8 şi 14 ani au avut oportunitatea să îşi dezvolte abilităţile creative, sociale şi lingvistice şi să îşi exprime din plin imaginaţia şi creativitatea; să îşi îmbunătăţească nivelul de înţelegere şi conversaţie în limba engleză; să îşi dezvolte încrederea în sine; să îşi facă noi prieteni şi să îşi dezvolte spiritul de lucru în echipă; să îşi exprime emoţiile într-un mediu sigur, eliberându-se astfel de trac; să îşi îmbogăţească nivelul de cunoştinţe generale; să profite de aerul curat de munte şi să se relaxeze alături de prieteni noi. Când metoda implică joc, exerciţii practice, metafore şi poveşti, activităţile sunt deopotrivă educative, relaxante şi distractive. Contează cel mai mult în dezvoltarea unui copil să-l ajutăm să-şi dezvolte un întreg set de calităţi care include încredere în sine, autocontrol, perseverenţă, curiozitate, conştiinciozitate, abilitatea de a gândi în perspectivă sau de a se adapta la mediul în care trăieşte. Dezvoltând aceste calităţi încă din copilărie, ele vor fi bine asimilate, vor deveni un mod de viaţă pentru viitorul adult.

Munca din fiecare club a fost organizată în: portofolii, în album virtual cu fotografii, şi o revistă în variantă electronică. Impresiile copiilor au fost consemnate în„Jurnalul Şcolii de Vară”, în care am început să scriem din vara anului trecut. Au fost făcute publice aspectele deosebite din timpul derulării proiectului în mass-media, pe Facebook şi pe site-ul şcolii.

La Clubulde recreere am reuşit să ne căţărăm prin copacii Aventura Park, să înotăm în Bazinul din Complexul de Agrement Ariniş, să învăţăm să ne preparăm prăjituri şi tartine cu zâmbete, să vizităm la Muzeul ObiceiurilorPopulare din Bucovina expoziţiile cu lucrări ale pictorilor-ambasadori bucovineni - George Cotos şi Radu Bercea

Acest proiect a fost apreciat şi de alţi oameni care ne-au susţinut în desfăşurarea tuturor activităţilor, cărora le mulţumim în calitate de parteneri.

         Parteneri

Roluri şi responsabilităţi în proiect

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava

A studiat şi aprobat derularea Proiectului educaţionalŞcoala de Vară Humoreană”.A participat la festivitatea de închidere

Consiliul Local împreună cu Primăria oraşului Gura Humorului

A permis intrarea gratuită a elevilor la Complexul de agrement Ariniş (Terenurile de sport, Bazinul de înot acoperit)

Asociaţia Culturală Ştiinţifică şi Profesională “Clubul cadrelor didactice Bucovina” 

Cu participarea ca voluntar a unui profesor pentru disciplina matematică.

Asociaţia părinţilor Şcolii Gimnaziale Nr. 1 - Proşcoala

A ajutat cadrele didactice în organizarea şi desfăşurarea activităţilor recreative din cele două săptămâni. A susţinut financiar o parte din acţiunile elevilor.

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

A asigurat intrarea gratuită a elevilor la expoziţiile de pictură.

Parcul de Aventuri Ariniş

A asigurat supravegherea elevilor cu personal specializat.

Parteneri media: ziarele Crai Nou, Monitorul de Suceava, Alianţa      sindicatelor, Clubul de lectură Cluj,  TV - NES tv Suceava - RRA

Au transmis ştirile editate din „Şcoala de Vară”.

    

Festivitatea de închidere a cursurilor „Şcolii de Vară Humorene” a fost organizată în Parcul Central al oraşului, vineri, 2 septembrie, în prezenţa profesorilor, a elevilor şi a părinţilor acestora. Cei prezenţi au putut admira expoziţia de pe aleile parcului cu exponate realizate în cadrul cluburilor. Profesorii au primit diplome de excelenţă didactică şi adeverinţe de voluntari, iar elevii au fost răsplătiţi cu diplome de excelenţă.          

S-a încheiat o vară specială, în care ne-am petrecut frumos aceste ultime zile de vară.S-a încheiat un proiect din care am avut ce învăţa cu toţii: şi adulţi (cadre didactice, părinţi), dar şi copii. Ne-am încărcat sufletele cu o nouă experienţă dobândită după doi ani, care ne va ajuta să putem optimiza şi contura competitiv acest proiect pentru ediţiile următoare.

 

Echipa de proiect:

Prof. Senorica Sinocicu
Prof. Eugen Munteanu
Prof. Dorel Ispăşoiu 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vacanţa altfel la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului.
 Vizualizări articol: 2139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vacanţa altfel la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei