Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 feb 2016 - Anul XXI, nr. 41 (6154)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii Şcolii Panaci, la cursuri de perfecţionare în Malta

Şcoala Panaci este câştigătoarea unui proiect european cu titlul „Nu învăţăm pentru şcoală, ci pentru viaţă, în noi stând schimbarea”, iar prin această facilitate şase cadre didactice au primit o finanţare în valoare de 12.100 de euro de la Comisia Europeană pentru a participa la cursuri de formare în ţări ca Portugalia, Grecia şi Malta.

În anul 2015, două cadre didactice ale Şcolii Gimnaziale Panaci – prof. Cornelia Ramona Apalaghiei şi prof. Mirela Verdeşescu-Buzilă, având specialităţile Limba  engleză, respectiv Istorie/Geografie, au participat la un stagiu de formare profesională de şapte zile în Malta, în cadrul Programului European Erasmus Plus, Action Key One.

Primul curs s-a numit „Equal Opportunities and Social Inclusions”, iar cel de-al doilea „Family Folklore and Traditions”.

Primul curs –„Equal Opportunities and Social Inclusions” – a permis profesorului participant să aibă parte de însuşirea de noi cunoştinţe, capacităţi, instrumente şi tehnici pedagogice specifice pentru activităţi care au obiective, scopuri şi cerinţe definite, creşterea calităţii şi parametrilor de performanţă instituţională prin formarea profesională în direcţia combaterii discriminării, a diminuării absenteismului şi părăsirii timpurii a şcolii, dar şi a asigurării egalităţii de şanse. Activităţile au fost centrate pe situaţii concrete din şcolile şi comunităţile ţărilor reprezentate la curs, s-au realizat dezbateri în cadrul unor mese rotunde cu specialişti, s-au organizat vizite în instituţii şcolare sau partenere şcolilor în care se puteau urmări modalităţi concrete de intervenţie, tehnici de monitorizare a situaţiilor speciale, au fost însuşite noi căi de comunicare menite să rezolve mai eficient stările conflictuale ce conduc la violenţă. De asemenea, s-a lucrat în echipe care au investigat studii de caz diverse, sub îndrumarea dirijată a unor specialişti sociologi sau psihologi cu experienţă în problematica şcolară.

Activităţile următorului curs desfăşurat tot în Malta –„Family Folklore and Traditions” – s-au axat pe teme care vizau punerea în lumină a tradiţiilor familiale malteze, ca model de valorizare şi promovare pentru orice naţiune. Fiecare zi urmărea câte un capitol de viaţă şi existenţă perpetuă, precum naşterea, nunta, înmormântarea, activităţi umane, religia, sărbătorile de peste an, iar desfăşurarea cursului a constat în vizite la obiectivele culturale menite să scoată în evidenţă simbolurile malteze şi să dezvolte capacitatea participanţilor de a valorifica potenţialul cultural şi istoric local, importanţa şi dimensiunea spaţio-temporală a folclorului, observarea modalităţilor multiple de conservare şi perpetuare a tradiţiilor familiale, ca mijloc de exprimare a  unităţii în diversitate.

 

Prof. Mirela Verdeşescu-Buzilă  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii Şcolii Panaci, la cursuri de perfecţionare în Malta.
 Vizualizări articol: 1635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii Şcolii Panaci, la cursuri de perfecţionare în Malta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă cremă de dovleac și morcovi Este un preparat la modă în prezent printre persoanele care țin dietă, pentru că numai o ceșcuță din această supă consistentă suprimă senzația de foame pentru câteva ore. Prin culoarea portocalie plăcută, este atractivă și pentru... Citeşte