Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 mai 2015 - Anul XX, nr. 106 (5918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Programul Mondial Eco-Şcoala, la Colegiul Silvic „Bucovina”

Colegiul Silvic Bucovina este înscris în cadrul Programului mondial Eco-Şcoala încă din anul 2010, iar în anul 2014 a obţinut titlul de Eco-Şcoală şi dreptul de a arbora steagul verde, care este simbolul acestui program. În acest an tema implementată prin intermediul acestui program este ”Stil de viaţă sănătos”. Cu acest prilej s-au desfăşurat în cadrul şcolii mai multe activităţi de informare, popularizare şi implicare directă în rândul elevilor şcolii, activităţi care au drept scop de a forma un comportament şi un regim de viaţă sănătos.

În luna octombrie 2014 şcoala noastră s-a implicat în cadrul activităţilor Organizaţiei mondiale Salvaţi Copiii, prin organizarea mai multor activităţipetema acestui an, ”Alimentaţie sănătoasă”. Astfel s-au înscris mai mulţi profesori care au desfăşurat activităţi de informare şi popularizare asupra unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate.

În luna noiembrie 2014 s-a derulat activitatea ”Ziua fructelor”, în cadrul căreia elevii au fost încurajaţi să consume mai multe fructe. Astfel a fost aleasă o zi când familiile elevilor au donat fructe din producţie proprie, fructe care au fost plasate pe holurile liceului pentru consumul elevilor. În acest fel s-au atins două ţinte: bucuria de a dărui şi formarea unui stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor.

În luna februarie 2015 s-a realizat o acţiune la nivelul Consiliului Elevilor pe tema ”Consumul de fructe şi legume autohtone” care a urmărit evidenţierea faptului că produsele agriculturii tradiţionale locale sunt mult mai sănătoase decât alimentele din supermarketuri aduse de la distanţe mari şi produse în cadrul unei agriculturi convenţionale, aşa-zis modernă, care de multe ori produce mâncare otrăvită din cauza substanţelor chimice folosite şi a modificărilor genetice din cadrul organismelor vegetale şi animale, toate acestea având drept scop creşterea puterii financiare a unor companii multinaţionale. Cu acest prilej s-a organizat o serie de manifestări de informare prin diferite metode: chestionare, afişe, broşuri, prezentări de proiecte.

În aceeaşi serie de activităţi dedicate ”alimentaţiei sănătoase” colegiul nostru participă cu mai multe proiecte la diferite concursuri naţionale de proiecte de mediu, care se desfăşoară în licee din toată ţara. Astfel, în luna iunie participăm la Concursul  de Proiecte de Mediu, Suceava, cu proiectul ”Agricultura convenţională vs. Agricultura durabilă”, realizat de elevele Loana Ilinca Boariu şi Şuhani Georgiana din clasa a X-a, profil Ecologie şi protecţia mediului. Prin acest proiect ne propunem să atragem atenţia asupra fenomenului îngrijorător de modificare calitativă a produselor alimentare şi aducem în prim plan soluţii oferite de agricultura tradiţională şi ecologică, care se practică încă pe meleagurile noastre.

 

Loana Ilinca Boariu

Georgiana Şuhani

Colegiul Silvic ,,Bucovina” Câmpulung Moldovenesc

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul Mondial Eco-Şcoala, la Colegiul Silvic „Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul Mondial Eco-Şcoala, la Colegiul Silvic „Bucovina”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei