Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iun 2017 - Anul XXII, nr. 135 (6551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un şef de partid, un premier şi o aventură de-o noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu e deloc greu să iei hotărâri. Ele se pot lua nu într-o secundă, ci într-o fracţiune de secundă. Cât ai fugări o muscă, ţac-pac.

Greu e doar să suporţi consecinţele hotărârilor pe care le-ai luat. Acolo e durerea. Sunt saci plini de proverbe pe această temă, în mai toate limbile planetei. Începând cu clasicul ”măsoară de trei ori şi taie o dată.”

Când eşti singur cuc pe craca ta, mai treacă-meargă, nu-ţi prea pasă de severitatea consecinţelor care succed hotărârilor tale. Când însă ai o familie de întreţinut, apar responsabilităţile şi nu te mai porţi ca un apucat. Normal, consecinţele se răsfrâng şi asupra celor de care-ţi pasă. Şi-atunci, te doare.

Pe baza unor astfel de raţionamente, a apărut şi a făcut carieră noţiunea de ”compromis”. Nu-ţi convine comportamentul şefului tău, că dai cu ghebul şi eşti subplătit, dar depinzi de acea leafă, la acel loc de muncă. Aşa că rămâi pe mai departe în postul tău, până găseşti ceva mai bun, dacă găseşti. Alt exemplu: te-ai plictisit de nevastă şi ea de tine, dar rămâneţi împreună pentru că aveţi un copil şi-un credit la bancă, pe o durată de 30 de ani.

Când însă consecinţele hotărârilor tale se răsfrâng asupra unui sat, a unui oraş ori judeţ, treaba e şi mai complicată. Când vine vorba de o ţară întreagă, nici nu mai vorbim. Chestia devine gingaşă rău.

Eu nu sunt decât un simplu spectator în politică. Stau în locul meu de la balcon şi privesc. De băgat, nu mă mai vâr. Sunt alţii, mai nu ştiu cum ca mine cei chemaţi – vorba vine! - s-o facă.

Dar nu înţeleg cum tu – mare şef de partid – ai numit mai ieri un premier şi azi – hodoronc-tronc – nu-ţi mai place faţa lui. Te-ai plictisit şi vrei să-l fugăreşti. Şi să pui altul, mai făt-frumos între premieri. Păi, s-avem pardon, dar ce-a fost în mintea ta când l-ai numit? Eşti pasional ca un latin lover, care seduce şi abandonează? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şef de partid, un premier şi o aventură de-o noapte.
 Vizualizări articol: 6734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un şef de partid, un premier şi o aventură de-o noapte5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei