Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 apr 2017 - Anul XXII, nr. 93 (6509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ilie Năstase şi ciudatul obicei al românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Românii se disting printr-un obicei ciudat. Dacă au între ei un exemplar penibil şi pocit, nu-l ţin între graniţe, ci îl arată lumii întregi. Se comportă ca nişte copii tâmpiţi, care îşi arată scabia şi furunculele în piaţă.

Astfel s-a întâmplat, de pildă, cu fata lui Băsescu şi cu Gigi Becali, pe care i-am trimis în Parlamentul European, să se facă şi să ne facă de baftă. Aşa e acum cu poligloata – scuzaţi, poliglota! - Olguţa Vasileasca, aia care cunoaşte foarte multe limbi, toate în română. Aşa e, mai nou, cu Ilie Năstase.

Nu ştiu ce mare sportiv a fost sus-pomenitul, dar probabil că o fi fost. Cu toate astea, după retragere, trebuia lăsat să-şi câştige existenţa ca orice alt sportiv la pensie. Avea din ce trăi: mai o reclamă la o bancă, mai o şcoală de tenis... Nu trebuia făcut general de armată, că racheta de tenis nu e mitralieră, nici mingiuţa aia glonţ. Sau, dacă a fost făcut general pe timpul tulbure al comunismului, după Revoluţie, gradul trebuia să-i fie retras. Și în niciun caz nu trebuia pus pe lista de candidaţi la Parlament. Unde a şi ajuns.

Se pare că am fost printre puţinii care au reperat la acest necioplit potenţialul de scandalagiu. Desigur, nu am fost băgat în seamă. Presa e azi bună doar pentru umblătoarea din fundul curţii barosanilor.

Aşadar, Năstase a fost numit căpitan al echipei feminine de Cupa Davis. În locul unui om civilizat şi la locul lui, a fost numit lăţosul ăsta. Ce a făcut în meciul cu Anglia, cum le-a spurcat pe componentele echipei adverse, a văzut o lume întreagă. Limbaj de stârpitură, atitudine de ciorpandel ajuns.

Și cine s-a găsit să-i ia apărarea? Colegii săi de inteligenţă din sport. Începând cu Nadia gimnasta. O altă creatură penibilă a sportului românesc. Care zice senin că ”Ilie e Ilie, toată România îl iubeşte.”

Eroare, duduie! Eu nu-l iubesc. Și nici un alt român civilizat. Aşa că nu te mai trezi vorbind ca... Vorbind ca tine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ilie Năstase şi ciudatul obicei al românilor.
 Vizualizări articol: 1776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 11 voturi
Ilie Năstase şi ciudatul obicei al românilor4.0511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei