Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mar 2017 - Anul XXII, nr. 71 (6487)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Un pas uriaş pe distanța Suceava-Botoşani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amplasarea unui radar permanent pe şuşaua care leagă oraşul Suceava de fratele său mai redus la minte Botoşani ne este prezentată ca o mare victorie, comparabilă poate doar cu aceea a lui Vodă Ștefan în Codrii Cosminului, când i-a învins pe polaci după loviturile de la 11 metri. Prea multe accidente grave se petrec pe-această rută – doamnelor, domnişoarelor şi domnilor -, unele chiar pe trecerea de pietoni. Numai zebra de la Liceul Tehnologic Dumbrăveni câte ne-ar putea povesti, dacă ar avea gură...

Dar de-amu᾽ înainte, s-a gătat, cu vârf şi îndesat! Cu radarul înfipt în sol ca un stejar secular, să vedeți ce-o să-i mai ardă babuşca Poliție unde-i doare pe şoferi! Numărul şi gravitatea accidentelor se vor subția simțitor, cel puțin teoretic... Și, mai important ca toate, purcoaiele oficiale vor cunoaşte o frumoasă umplere, urmare a birului la amenzile care vor sfârâi ca nişte pârjoale cu mult usturoi, în tigaia aceleiaşi gospodine Poliție.

Deja, la o primă strigare, se vede cum căpița amenzilor s-a pârguit cu un 75% plin de nuri!  Estimp, o ceată de 55 de şoferi dau din buze a pagubă, fiind uşurați de permise! Ce vreți mai mult? Cu eforturi mai ample şi mai conjugate, amenzile vor ajunge poate la 200%, ori chiar la un astronomic 1500%... Iar şoferii vor rămâne aproape toți fără permis. Numai angajații de la stat vor face excepție, fiindcă, deh...

În mintea autorităților, toate cele de mai sus poartă numele de progres. Nimeni nu şi-a pus problema că şoseaua de la Suceava la Botoşani – care e un pumn de 40 de kilometri amărâți - nici nu s-ar fi cuvenit să treacă prin Dumbrăveni şi alte localități mai mult ori mai puțin pârlite.

Cum sunt drumurile între oraşele din Europa, pe care şi primarii, şi drumarii, şi polițiştii, şi conțopiştii călătoresc foarte des în interes de serviciu? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un pas uriaş pe distanța Suceava-Botoşani.
 Vizualizări articol: 3100 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Un pas uriaş pe distanța Suceava-Botoşani3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei