Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iun 2016 - Anul XXI, nr. 144 (6257)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Copacul e întotdeauna mai deştept ca omul care-l taie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inundaţiile sunt sinonime cu nenorocirea, dar ele nu mai mişcă multă lume pe la noi. Ne-am obişnuit cu ele, cum s-au obişnuit oblicii ăia de japonezi cuseisemele lor cotidiene. Din cauza frecvenţei cu care se produc, nici pe micul ecran nu mai fac rating. Forţa de empatizare a fost dusă de val.

Trecem deja inundaţiile la rubrica „şi altele”. Ce mare lucru înseamnă câteva zeci de case luate pe sus de puhoaie?  Sau un deal care alunecă... Lasă-l să alunece, domne, dacă asta îi este voia! Ce te bagi dumneata?

Am intuiţia că va fi tot mai greu pentru mass-media să găsească reporterul - fie el tânăr, vivace şi flămând de afirmare în branşă - dispus să-şi tragă pe el cizmele şi geaca impermeabilă, pentru a transmite în direct despre orice bagatelă de viitură sau despre orice flecuşteţ de pod halit de ape.

Iar campaniile care cheamă românii la solidaritate cu sutele de nenorociţi - care şi-au pierdut fie viaţa, fie agoniseala de-o viaţă - vor rămâne nişte serenade la urechi surde. Telespectatorii vor căsca în fotolii şi vor schimba canalul pe un film de Steven Spielberg, încercând să-şi aducă aminte ce e aia „solidaritate”, că au cam uitat.

  Nu-s nici ministru, nici activist ecologic; sunt doar un simplu cetăţean. În această calitate de jos, nu am mijloacele să înfierez cauzele inundaţiilor, începând cu tăierile duşmănoase ale pădurilor. Acum câţiva ani, nişte ţărani din Panaci erau cât pe ce să mă înghită cu pene cu tot, fiindcă mi-am permis să-i întreb de ce belesc pădurile în aşa un hal. M-au pus la punct, înţelepţi ca nişte eroi din „Moromeţii”:

-Măi flăcău, iaşte pădure ciotcă, să tot tăiem sute de ani, de-amu’ încolo!

Atâta doar îmi permit să constat, cu gust de fiere în gură: a fost dăruită şi România cu ceva minunat: cu o natură divină. Şi nici pe aia nu se lăsăm până n-o omorâm de tot. Iar copacul, să se ştie, e întotdeauna mai deştept decât acela care îl taie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copacul e întotdeauna mai deştept ca omul care-l taie.
 Vizualizări articol: 1749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Copacul e întotdeauna mai deştept ca omul care-l taie4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei