Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 mai 2016 - Anul XXI, nr. 109 (6222)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ministerul Sănătăţii e numele ironic dat Ministerului Genocidului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În România, sportivii sunt nişte privilegiaţi. Între sportivi, fotbaliştilor li se caută cel mai mult în coarne. Iar dacă un fotbalist - şi încă unul de la marele Dinamo, nu unul de la Botoşani, Suceava sau Iaşi – moare pe teren cu zile, contemplat de indiferenţa sistemului nostru sanitar, înseamnă că niciunul dintre noi nu se mai află în siguranţă, în această ţară. Dacă noi păţim ceva, murim în şi mai mare indiferenţă.

Nefericitul fotbalist - cosit de moarte direct din iarba terenului - completează un tablou de dimensiuni mari, în care dezinfectanţii folosiţi în spitale au rolul unui ulei de pictură. Botezaţi cum e botezat vinul de la ţară de către crâşmari, aceşti dezinfectanţi funcţionează pe dos, ca nişte anabolizanţi pentru bacterii şi viruşi, cărora le creşte masa musculară, devenind imuni.

E un motiv principal pentru care se moare cu duiumul în spitale. Din cauza asta, Ministerul Sănătăţii pare un nume ironic dat Ministerului Genocidului.

Ne spune Tolontan - care e un fel de gardian la fruntariile ţării - că situaţia din spitale era ştiută. Că SRI a informat, dar notele lor informative au ajuns hârtie igienică pentru nişte guvernări sadice. Cam ce vă ziceam şi eu în câteva tabletele anterioare, deşi cu alte cuvinte.

Dar banii sunt prea mulţi pentru ca lucrurile să fie curmate vreodată, oricâte anchete s-ar ordona la momentul fiecărei tragedii. Mai cu seamă că oricare primar, oricare ministru, oricare parlamentar sau alt tip de ştab ştie că, dacă el sau cineva apropiat lui se confruntă cu o problemă de sănătate, se poate trata în cele mai de vârf spitale din străinătate. Sistemul sanitar din România e doar un instrument ceva mai sofisticat de jefuire a banului public.

Pentru noi, românii de serie ale căror vieţi nu contează, mesajul este cât se poate de limpede: prin orice mijloace, trebuie să fugim din ţara asta, fără să ne uităm în urmă. Nu putem rămâne la infinit cetăţenii unei asemenea ţări. Unii vor obiecta că pentru ei este prea târziu. Nu există prea târziu. Mai bine mori în Africa, mâncat de un tigru sau leopard, decât aici, hrană pentru viruşii din spitale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii e numele ironic dat Ministerului Genocidului.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Ministerul Sănătăţii e numele ironic dat Ministerului Genocidului4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tarta rapidă cu șarlotă Este foarte ușor de făcut această tartă, necesită ingrediente puține și prepararea ei este rapidă. Este un desert ideal pentru o masă obișnuită în familie, dar dacă este decorată inspirat, poate servi cu succes drept minunată surpriză dulce și... Citeşte