Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 apr 2016 - Anul XXI, nr. 87 (6200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


La moartea unui geniu al României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai întâi, condoleanţe tuturor, pentru dispariţia marelui om de cultură care a fost Fane Spoitoru! Pierderea este cumplită, subliniată corespunzător de toată mass-media, dar amprenta lăsată în societatea românească de acest inconfundabil artist rămâne una de neşters. Din marea sa operă, cităm doar tăierea braţului unui poliţist cu o sabie ninja, în faţa discotecii Vox Maris. Ce lucrare genială a fost aceea, aplaudată la scenă deschisă de exigentul public format din clasa interlopilor şi maneliştilor romi!

Însă cel mai important şi mai important lucru e că această enormă personalitate a ţării a creat şi a lăsat în urmă o adevărată şcoală. Căci fără discipoli care să-i calce cu talent pe urme, nici un maestru nu e cu adevărat maestru. Pe maestrul Spoitoru îl plâng personalităţi pe măsură, ca Serghei Mizil, Florin Salam fără soia şi boxerul Doroftei.

Trecerea romului naţional Spoitoru în posteritatea care-l aştepta ca pe un al doilea Eminescu s-a suprapus cu sărbătorirea Zilei Internaţionale a Romilor. Ocazie cu care s-au desfăşurat nişte festivităţi mişto tare, să moară mama. Dar s-au şi scris pe-un cort din centrul Bucureştilor nişte măscări insuportabile, care au scandalizat instituţiile statului.

Acuma, cică se lucrează la găbjirea scriitorilor de măscări pe corturi, pentru a fi pedepsiţi şi lecuiţi de mesaje rasiste. Că doar suntem cu toţii vieţuitoare ale mătuşii Europa cea tolerantă, nu ale vreunui stat fundamentalist musulman!

Lăsând şaga deoparte, nu cred că pedepsirea vinovaţilor ar fi o idee bună. Nu numai că nu ar rezolva ceva, dar ar creşte un anume val de antipatie la adresa etniei respective. Un val care există, oricâte eforturi s-ar depune pentru a fi minimalizat.

La festivităţile de la Ziua respectivă, s-au evidenţiat performanţele personalităţilor din lumea romă. Cinste lor! Dar ce facem cu marea masă romă, care ne face pe toţi de râs în lume, cerşind, furând şi tâlhărind?

Când infracţiunile rome din lume se vor diminua, vor dispărea de la sine şi mesajele rasiste.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La moartea unui geniu al României.
 Vizualizări articol: 2090 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
La moartea unui geniu al României5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei