Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 sep 2015 - Anul XX, nr. 225 (6037)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Romanţă pentru craiul falit Irinel Columbeanu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până mai ieri, Irinel Columbeanu umplea până la refuz paginile ziarelor şi televiziunilor. Nimic nu-i stătea în cale. Obţinea tot ce voia, de la dame frumoase, inaccesibile unor coate goale ca noi, până case luxoase şi obiecte de artă irepetabile. Nici o bogăţie din sistemul planetar nu-i era inaccesibilă. Chiar şi o emisiune personală de televiziune avea – la postul „B1 Tv” – un „realiti şău” prin care se plimba ca vodă prin lobodă.

Femeile cu care se alipea Iri la epidermă nu erau chiar femei, în accepţiunea normală. Ci un fel de gonflabile cu performanţe ultramoderne. Nu numai că ele puteau zâmbi, nu numai că gemeau şi-şi dădeau ochii peste cap, dar deţineau chiar un fond de câteva sute de cuvinte, pe care le ordonau în fraze uneori inteligibile. Erau păpuşi care presupuneau cheltuieli de întreţinere de-a dreptul uriaşe. O dovadă că ştiinţa a făcut paşi uriaşi pe drumul dezvoltării e că aceste păpuşi gonflabile puteau chiar să procreeze. Mai mult, apăsându-le pe câteva butoane, ele şi alăptau, după ce năşteau.

Cu gonflabile ca Ana Lesko, Romaniţa Iovan şi Monica Gabor, Irinel a vrut să-şi înfrângă zestrea de complexe, care l-au făcut să apară în propriii săi ochi ca un simulacru de bărbat.

Astăzi, Columbeanu e terminat. Şi-a pierdut averea, şi-a pierdut şi dinţii, iar gonflabilele sale s-au împrăştiat ca potârnichile. E falit. A dat chix în afaceri, băncile i-au înhăţat tot. Dacă te uiţi la el, e şi mai caricatură ca în vremurile sale de roz financiar.

Seamănă cu un castravete din pamfletul lui Geo Bogza, „Mărirea şi decăderea unor castraveţi”. În scrierea amintită, castraveţii sunt descrişi în toată splendoarea lor de efebi primăvara, când tot norodul tânjeşte după ei. Pentru ca toamna, când ajung nişte legume puchinoase, nimeni să nu-i mai vrea decât cel mult în borcan, pentru murat.

Irinel Columbeanu a avut soarta confraţilor săi castraveţi, descrişi de Bogza. O merită. Prea s-a jucat cu focul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Romanţă pentru craiul falit Irinel Columbeanu.
 Vizualizări articol: 1944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Romanţă pentru craiul falit Irinel Columbeanu5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei