Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 aug 2015 - Anul XX, nr. 189 (6001)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Aruncarea cu bani bugetari, sportul nostru naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În fiecare miez canicular de vară se sărbătoreşte în ţara noastră Ziua Aviaţiei. Cu toată pompa, cu toată panarama de rigoare, numai bună pentru eternii gură-cască ai României. Cu avioane şi elicoptere care se dau de-a berbeleacul pe cer, cu paraşutişti parcă bătuţi cu leuca în cap, care se maimuţăresc prinzându-se de mânuri şi bătând o horă de văzduh, de zici că fac o nuntă la mare înălţime... Cu multe altele, prin care piloţii, mecanicii şi alţi oameni ai muncii îşi dovedesc straşnica lor îndemânare, care nu are nimic în comun cu modestia cerută de exigentele lor profesii...

Cât face nota de plată ataşată acestui eveniment desfăşurat sub cupola circului cosmic? Ce mai contează, din moment ce cheltuielile se achită de la bugetul statului, adică din banii suportaţi tot clasica plătitoare, prostimea?!

Avem noi, românii, un gust deosebit pentru bâlciul bugetar. Cel puţin la nivel înalt, acesta se manifestă din plin. Fiindcă eu cred că n-ar fi nici o pierdere dacă s-ar mai sări peste această costisitoare zi a aviaţiei. Putem trăi foarte bine şi fără ea. Să fie organizată, bunăoară, o dată la trei sau la cinci ani. Sau chiar deloc.

Prin salturile lor de saltimbanci, piloţii şi paraşutiştii îşi cer osândă de la doamne-doamne. Plus că transmit mai departe acest teribilism ieftin. Organizatorii par să uite că, an de an, aviaţia noastră civilă şi militară pierde destule vieţi omeneşti şi suficiente aeronave. Ba un avion cu patru militari aflaţi în misiune cade aiurea, ba un elicopter medical care pleacă la o urgenţă sau un planor, conţinând pe un tip şi pe gagica lui... Şi se mai găsesc apoi din ele, după asidue căutări, doar nişte rămăşiţe impersonale. Nişte surcele şi nişte corpuri umane carbonizate.

Iată, numai ce-a dispărut un planor, care este căutat de aproape două săptămâni, în vreo şapte-opt judeţe. Iar căutarea nu are în ea nimic festiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aruncarea cu bani bugetari, sportul nostru naţional.
 Vizualizări articol: 1477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aruncarea cu bani bugetari, sportul nostru naţional5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei