Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2015 - Anul XX, nr. 167 (5979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


C-aşa-i viaţa parlamentară, Unul moare, altul se-nsoară!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două veşti culese din sanctuarul puturoşeniei naţionale, Parlamentul. Una e îmbrăcată în straie de culoare albă, în vreme ce aialaltă a ales costumul sumbru de culoare neagră.

Începem cu prima dintre ele. Cică obrăznicătura naţională Dan Şova e gata s-o ia de nevastă pe o colegă din Pesedeu, cu care întreţine relaţii multiple de mai mult timp. În cauză e o deputăţică – foarte bună bucăţică - în vârstă de abia ani 27. De unde, operând scăderea de rigoare, deducem că avea decât 24 de ani la intrarea în Odaia Deputaţilor.

Prin dezvăluirea legăturii amoroso-politice dintre Şova şi această depută-bucăţică, primim şi confirmarea criteriilor de alcov după care se face admiterea damelor faine şi tinere în Parlament. Reiese că, la temelie, stau cunoştinţele temeinice de Kamasutra, constând în probă scrisă şi orală, sol şi cal cu mânere ale dragostei.

Peste această veste debordând de veselie, lăutari şi dansatori - dar şi cu un teanc baban de bancnote oferite în plic, ca la medic sau la primar - se suprapune una contrastantă. Da’ contrastantă rău. Cică un parlamentar a ales tocmai această perioadă toridă pentru a-şi da sufletul. E vorba de un ins strângător ca toţi parlamentarii, care ajunsese la al patrulea mandat. Un veteran, deci, tăvălit prin mai multe sosuri politice, până s-a oprit în sosul ţaţiki cam sleit oferit de formaţiunea sleitului Tăriceanu. De unde l-a şi săltat domnişoara cu coasa.

Acuma, ce să zic. Imuni cum am devenit la cele ale politicienilor, nu ne bucură straiele de mire ale lui Şova, mai ales că îi urăm să aibă parte cât de curând de straie vărgate, mai în ton cu moda parlamentară. La fel, nu ne întrecem cu jalea în cazul parlamentarului care-a dat colţul. La drept vorbind, când o mai colţeşte câte unul de ăsta, trebuie să ne gândim câte economii face ţara nemaiplătindu-i toate avantajele.

Mie mai că-mi vine să cânt, în cor cu dumneavoastră: „C-aşa-i viaţa parlamentară / Unul moare, altul se-nsoară!”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului C-aşa-i viaţa parlamentară, Unul moare, altul se-nsoară!.
 Vizualizări articol: 1406 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
C-aşa-i viaţa parlamentară, Unul moare, altul se-nsoară!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei