Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iul 2015 - Anul XX, nr. 157 (5969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


De ce nu pot fi un bun feisbucar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pagină de Facebook? Nu am, frăţioare. Şi nici nu vreau. Deţin cel puţin o sută de motive ca să mă ţin la distanţă de acest fenomen distrugător de intimităţi.

În primul rând, Facebook-ul este locul unde fiecare om se laudă cât îl ţine gura. Cu ce are sau nu are. Cu frumuseţea lui sau cu isprăvile sale. Reţineţi, pentru ca un  feisbucar să se laude cu frumuseţea lui, nu trebuie să fie frumos. Poate fi şi urât ca dracul, nu contează. Frumuseţea stă în numărul de like-uri.

După ce s-a lăudat pe săturate cu şomoiogul lui de calităţi, feisbucarul trece la trupul iubitei sau nevestei, pe care ne-o arată în sute de ipostaze, să o admirăm şi noi, eventual până leşinăm. Apoi, se dă mare cu viloiul său, cu limuzinoiul său, cu câinii săi de rasă, care costă bucata cât salariul minim pe economie pe-un an.

Cine are copii, ni-i arată de asemenea, să nu cumva să-l credem zgârcit. Chiar şi stând pe oliţă ni-i arată. Un realizator de televiziune – profesional, destul de respectat – comenta, în dedesubtul unei poze cu fiica sale: “Fetiţa tatei, cea sexy şi rea.” Iar eu mă întreb:

-Cum Dumnezeu poate fi sexy un copil de doar doi ani şi ceva?

Oameni în toată firea n-au citit de ani de zile o carte. Se apără, zicând că nu au timp. Sunt umflaţi, pocnesc de toxine din cauza sedentarismului, pentru că n-au timp să facă mişcare nici cinci minute pe zi.

Dar să steie călare pe Facebook , au timp. Să posteze toate tâmpeniile care le trec pe cărările minţii, iar au timp. Să vorbească discuţii, doar ca să nu stea cu gura închisă, iar au timp.

Şi, uitam, au timp să deie like-uri. Pe Facebook, toată lumea vânează like-uri. Dacă agoniseşti prea puţine laicuri la o postare, e jale, e depresie cu lăcrimi. Toată lista de prieteni te-arată cu deştu’ şi te râde. Da’ dacă faci un număr rotund de laicuri, eşti cineva, lista te respectă. Aia e victorie, e triumf!

E oare acesta un comportament de persoană educată? Să vorbeşti fără sfială despre tine, să te lauzi?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce nu pot fi un bun feisbucar.
 Vizualizări articol: 1833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
De ce nu pot fi un bun feisbucar5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti „Pere” din carne de vițel O să-mi permit să vă relatez, în doar câteva rânduri, uimirea pe care mi-a provocat-o un fel de mâncare pus pe masă de o bună prietenă, Cornelia Moise, de felul ei dintr-un sat de pe lângă Caransebeș.N-am prea... Citeşte