Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 apr 2015 - Anul XX, nr. 81 (5893)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


O încălcare gravă a drepturilor cetăţeanului român

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este cunoscut că serviciile de informaţii din toată lumea au obiceiul de a spiona convorbirile telefonice ale unor persoane, considerate suspecte de anumite infracţiuni sau aflate în legătură cu persoane suspecte.

Până la un punct, treaba asta este normală, dacă cei ascultaţi poartă nume ca Ponta, Vadim Tudor, Blaga, Orban, Lungu, Băişanu şi alţi combinatori. Deşi, dacă e să-mi spun deschis părerea, a trage cu urechea la ceea ce discută alţii e un indiciu al lipsei celor şapte ani de acasă.

Lucrurile pot însă trece în zona de abuz şi chiar trec. Cunosc amărăşteni care cu greu îşi plătesc nota telefonică, dar care au şi ei convorbirile interceptate, doar pentru „vina” de a lucra în presă ori, să spunem, în literatură. Ceea ce e detestabil. Să vă mai spun două vorbe şi despre cazul unui amic de-al meu, care avea o legătură secretă cu o cucoană şi s-a trezit cu bărbatu-său la uşă. Amicul meu nici nu ştia că individa e logodită ori măritată şi nici nu-l interesa situaţia ei matrimonială. Dar soţul acesteia, care folosise aparatura statului pentru a le intercepta convorbirile telefonice, în calitatea sa de ofiţer la un serviciu de informaţii, a ţinut să-i aducă la cunoştinţă.

Până aici, treaba ar mai fi suportabilă, mai ales că sunt invocate interese de stat. Dar de aici mai departe, ea devine foarte-foarte gravă. Deoarece există persoane sus-puse din lumea hibridă a politicii şi afacerilor, care deţin propriile instalaţii de ascultare, procurate din străinătate. Se înţelege că este ilegal să le introduci în ţară şi e şi mai ilegal – dacă se poate spune astfel – să le foloseşti. Dar cum vameşii noştri sunt maleabili, iar marii infractori din politică s-au obişnuit să nu le pese de nimic...

Cu toate că sunt interzise, ele sunt folosite. Cei care le deţin îşi spionează oponenţii şi concurenţii. Călcând în picioare şi ultimele pagini imaculate din legile acestei ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O încălcare gravă a drepturilor cetăţeanului român.
 Vizualizări articol: 1741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O încălcare gravă a drepturilor cetăţeanului român5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Miel în sos de iaurt, ca la machidoni Suntem in cea de a doua zi a Saptamanii Mari, ce va incheia Postul Pastilor cu celebrarea Invierii lui Hristos. Se zice ca in Martea Seaca nu se munceste, pentru a nu ramane fara grane sau fara animale. Cei care mananca in aceasta zi graunte, de... Citeşte