Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 270 (6980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Spectacol

Balul Bobocilor de la Universitatea ”Ștefan cel Mare", sub semnul Centenarului Marii Uniri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava sună altfel zilele acestea, ca întreaga țară de altfel. Multe aplauze, evocări, discursuri, întâlniri solemne și spectacole în cinstea Centenarului Marii Uniri. Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) se înscrie în contextul actual, studenții pregătind pentru aniversarea celor 100 de ani de la Marea Unire un spectacol tematic, o călătorie în fiecare decadă a ultimului secol.

Balul Bobocilor USV s-a desfășurat marți seară, colecția de numere și momente propuse pentru această ediție a evenimentului dovedindu-se o alegere inspirată, spectacolul reuşind să menţină vie atenţia publicului timp de peste patru ore.

Competiția pentru titlurile de Miss și Mister Boboc USV 2018 a mobilizat 11  perechi de studenți de anul I, bobocei care au făcut o figură bună de-a lungul spectacolului, mai ales în cadrul probei de aptitudini.

Organizatorii - tinerii din Asociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS) - au dat startul spectacolului cu Bosquito, iar Guess Who, unul dintre cei mai apreciați artiști de hip hop din România, a fost cel care a pus punctul evenimentului de marți seară.

 

Seară de ținut minte, cu Bosquito

Bosquito a declanșat nebunia pe scena Casei de Cultură, cu toate că a fost trupa care a spart gheața la spectacolul studenților.

Suficient de energici și dezinhibați cât să asigure buna dispoziție, membrii formaţiei au molipsit de voie bună publicul printr-un fusion curajos de rock latin cu influenţe de inspiraţie balcanică, ţigănească sau hard rock.
„M-ai dat peste cap”, „Topogan”, „Femeia”, „Două mâini”, sau mult fredonatele  „Pepita”, „Hopa, hopa”, „Pas cu pas” și „Marcela” au însuflețit întreaga sală și au declanșat valuri de energie printre spectatori.

A fost doar muzică live, iar studenții s-au lăsat cuceriți și au răspuns ritmurilor înflăcărate și invitației de a dansa alături de Radu Almășan, Ciprian Pascal, Austin Jesse Mitchell și havanezul Gilberto Acen Ortega, ba chiar au cerut insistent și un „Bis”.

 

Proba de aptitudini, asul din mânecă al bobocilor

Exponenții noii generații și-au făcut intrarea în scenă în ritm de dans, iar în acord cu tema din acest an fiecare pereche a reprezentat câte o decadă a ultimului secol, prezentând succint câte două evenimente semnificative din perioada interpretată.

Angajaţi în competiţia pentru titlul de Miss şi Mister Boboc au fost: Maria Penteleichuk și Alexandru Cojoari, Mihaela Veronica Galan și Vadym Shtefanika, Veronica Bejenari și Dumitru Andrei Radu, Roxana Mădălina Hotinceanu și Dumitru Pintea, Ligia Ana Buruiana și Petru Doni, Magda Beatrice Ciurariu și Alexandru Gabriel Damian, Valentina Halip și Alexandru Chirilă, Andrada Litvinchevici și Constantin Lupu, Mălina Ioana Cocîrlă și Constantin Vicovan, Monica Elena Strugar și Ionuț Andrei Mihalași, Alina Sereda și Gheorghe Alexandru Prodan.

Pentru proba de aptitudini, dansurile spectaculoase, momentele muzicale și de umor nu au lipsit din repertoriul celei mai tinere generații de studenți.

Studenții au antrenat spectatorii într-un maraton de reprezentaţii de calitate – dans contemporan, arte marțiale, vals, muzică populară, balet stilizat, magie, interpretare vocală. Momentele au fost alese pe sprânceană, fiind evident că cei  care abia pășesc pe drumul studenției au dedicat multe ore în pregătirea celei mai importante testări ale confruntării de Miss și Mister.

În afara probelor de concurs, organizatorii au mai pregătit și alte momente artistice, oferite de Miruna Damian, studentă în anul al III-lea la Facultatea de Științe ale Educației, Sergiu Glăvan, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, și Ansamblul Studențesc „Arcanul USV”.

Spectacolul s-a încheiat cu un recital al Guess Who, cel de-al doilea invitat special al serii.

 

Ligia Buruiană și Doni Petru - Miss și Mister Boboc USV 2018

Deși toți concurenții au dat dovadă de dinamism, talent și încredere în sine pe parcursul probelor, doar doi dintre ei au câștigat râvnitele titluri. Ligia Buruiană și Doni Petru au fost desemnați Miss și Mister Boboc 2018 de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.

Locul II a fost ocupat de Beatrice Ciurariu și Dimitru Pintea, iar pe locul al III-lea s-au clasat Valentina Halip și Alexandru Cojocar. Premiul special din partea sponsorilor a mers la Ligia Buruiană și Doni Petru, iar titlurile de Miss și Mister Popularitate au fost adjudecate de Roxana Hotinceanu și Gabriel Damian.

Juriul competiției a fost format din Mihai Dimian – prorector USV, Gabriela Prelipcean – prorector USV, Liviu Popescu – președintele Senatului USV,  Valentin Ianoș – directorul Casei de Cultură a Studenților, Mădălina Serpe (Sidem), Iulian Ilie – ASUS și Ioan Câtea – MRA Models.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor de la Universitatea ”Ștefan cel Mare", sub semnul Centenarului Marii Uniri.
 Vizualizări articol: 2431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Balul Bobocilor de la Universitatea ”Ștefan cel Mare", sub semnul Centenarului Marii Uniri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei