Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 255 (6965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Povestea wiccanilor

Mister, magie şi 20 de wiccani talentaţi, la Balul Bobocilor de la Colegiul „Mihai Eminescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Spectacol variat, vineri seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, cu prilejul Balului Bobocilor Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

Preţ de aproape patru ore, sute de spectatori au păşit într-o călătorie imaginară, învăluită de magie şi miraculos, guvernată de Wicca, o străveche şi enigmatică religie, pentru care natura şi elementele ei sunt puse în centrul existenţei.

Pentru wiccani, echilibrul este dat de natură, de comuniunea cu aceasta, iar concepţia după care se ghidează wiccanii este „Când pe nimeni nu răneşte, fă ce inima pofteşte”.

Foc, lumânări, ocultism, farmece şi incantaţii au fost coordonatele care au alcătuit tabloul de început al balului din acest an, un tablou din Sabatul Pădurea Nouă, de acolo de unde provin şi wiccanii noştri.

Angajaţi în competiţia pentru titlurile de Miss şi Mister Boboc sau, dacă e să fim în ton cu tema, să protejeze Sabatul de forţele rele au fost zece perechi de bobocei ai colegiului: Lucian Andriescu şi Melisa Stanciuc; Sabina Ciutac şi Iustin Orhean; Diana Vlad şi Marian Tenciu; Ioana Turcu şi Alexandru Cazac; Andreea Paula Răcilă şi Matei Lefter; Sînziana Claudia Ovadiuc şi Alexandru Gheorghiţă; Alexia Ioana Bobu şi Sergio Luciu; Georgiana Mechno şi Darius Zamcu; Denisa Narcisa Strungariu şi Nicolas Spac; Delia Sauciuc şi Giovani Popovici.

Candidaţii la cele mai râvnite titluri din acest an spart gheaţa şi s-au prezentat publicului, fiecare încercând să fie cât mai convingător pentru juriul exigent (prof. Gabriela Cazac – directoarea adjunctă a colegiului, prof. Anca Gorban – consilier educativ, prof. Letiţia Costache, Adrian Culiţă, Raluca Filimon – Miss Boboc 2015).

Ce a urmat a fost un spectacol apreciat de cei din sală, în care organizatorii au mizat pe multe momente muzicale, iar elevii liceului şi-au pus în joc talentul şi imaginaţia, pentru a oferi asistenţei un spectacol de care să vorbească multă vreme.

 

Programul elevilor

Momentele de dans şi coregrafie s-au împletit cu numere spectaculoase şi demonstraţii de arte marţiale, interpretări ale unor piese muzicale celebre, secvenţe de umor şi probe pregătite de organizatori pentru confruntarea bobocilor.

Astfel că, vineri seară, în Pădurea Nouă nu a fost loc de plictiseală sau de monotonie, iar primii care au apărut în lumina reflectoarelor cu momente muzicale au fost Delia Sofian, Teodora Florescu, Rareş Golean, Raluca Pomohaci, urmaţi de fetele din Ansamblul ”Veselka”. Suita momentelor folclorice a debutat cu Ionela Pentilescu, continuând cu surorile Seserman, Diana şi Teodora, şi Mihaela Pohoaţă.

 

Proba de aptitudini şi cea de seară

 

Proba de aptitudini a adus în faţa publicului câteva numere ingenioase şi altele mai puţin reuşite. Prin interpretări muzicale antrenante sau, dimpotrivă, ceva mai sensibile, prin prestaţii coregrafice, numere de dans modern sau contemporan, pantomime, bobocii s-au străduit să-i impresioneze pe colegii din public, dar şi pe juraţi, de virtuozităţile lor în domeniul artistic.

După proba de talente, povestea wiccanilor a fost dusă mai departe de alţi elevi talentaţi ai colegiului: Roxana Lupu, Diana Dăscăliţei, Trupa de dans „BDS Crew”, Rania Kutkut, Mihnea Simion, Radu Antonie, Andra Scutaru, Ioan Gavrilovici şi trupa Mint.

De remarcat a fost prestaţia elevei Beatrice Acristinei, campioană naţională la Qwan Ki Do, de patru ori campioană mondială şi de două ori campioană europeană. Demonstraţia sa de arte marţiale a stat sub semnul echilibrului şi al preciziei, al curajului şi al armoniei, ţinând întreaga sală cu sufletul la gură.

Ultima provocare pentru boboci a fost Proba de seară, unde au avut şansa să mai puncteze la capitolul eleganţă şi graţie, înainte ca juriul să dea verdictul mult aşteptat.

 

Sabina Ciutac şi Iustin Orhean – Miss şi Mister Boboc 2018

Titlurile de Miss şi Mister Boboc de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava 2018 au fost câştigate de Sabina Ciutac şi Iustin Orhean. Titlurile de Miss şi Mister Popularitate au fost adjudecate de Denisa Narcisa Strungariu şi Darius Zamcu.

Pe locul II s-au clasat Ioana Turcu şi Lucian Andriescu, iar pe locul III - Diana Vlad şi Alexandru Gheorghiţă.

După recompensarea laureaţiilor cu premii şi o pauză neprevăzută (am spune şi nepermisă) din cauza întârzierii invitatului special Alex Velea, tinerii s-au distrat pe muzica artistului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mister, magie şi 20 de wiccani talentaţi, la Balul Bobocilor de la Colegiul „Mihai Eminescu”.
 Vizualizări articol: 2928 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mister, magie şi 20 de wiccani talentaţi, la Balul Bobocilor de la Colegiul „Mihai Eminescu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei