Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 oct 2018 - Anul XXIII, nr. 244 (6954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În anul Centenarului Marii Uniri

„România mea frumoasă”, tema Balului Bobocilor organizat de Liceul Tehnologic din Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa şi-a ales recent cei mai frumoşi şi talentaţi boboci, într-un spectacol care a avut ca temă ”România mea frumoasă”, un generic concordant cu anul Centenarului Marii Uniri. Timp de patru ore, tinerii concurenţi, şase perechi înscrise în concurs, ca şi liceenii organizatori şi întreg publicul prezent în Sala de Festivităţi a Primăriei Moldoviţa, au putut intona crâmpeie de cântece patriotice sau fredona refrene arhicunoscute din tezaurul artistic românesc sau au murmurat versuri nemuritoare din literatura noastră.

Peste atmosfera firească de entuziasm şi efervescenţă tinerească s-au aşezat în mai multe rânduri emoţii artistice de mare intensitate. Publicul a ascultat cu emoţie ”Balada” lui Ciprian Porumbescu şi ”Rapsodia Română” a lui George Enescu; s-au recitat poezii tulburătoare ca ”Doină” de Mihai Eminescu şi ”Repetabila povară” a lui Adrian Păunescu; s-au pus în scenă momente savuroase din teatrul lui Ion Luca Caragiale şi s-a dramatizat inspirat pe fragmente din ”Scrisoarea III”. Apoi, tinerii au dansat „Ciuleandra”, „Hora Bucovinei” şi „Huţulca”, au interpretat bucăţi folclorice la vioară şi clape, au cântat doine şi cântece de joc şi au dovedit, în felul lor, cât adevăr se-ascunde în versurile „Copilo, pune-ţi mânile pe genunchii mei. / Eu cred că veşnicia s-a născut la sat” („Sufletul satului” - Lucian Blaga).

 

Bucuria mărturisirii valorilor netrecătoare

Între probele obişnuite pentru un bal al bobocilor a fost şi cea de cultură generală, care a valorificat istoria şi geografia României, cultura şi tradiţiile neamului românesc, elemente de organizare administrativă a ţării, literatură română, etnologie şi folclor. Tema aleasă şi felul cum s-au comportat tinerii pe scenă, dar şi cei din sală, au creat emoţii pe întreg spectacolul, care „au glisat între încredere de sine şi patriotism, respect faţă de ceilalţi şi dragoste de neam şi ţară, fair-play şi bucuria mărturisirii valorilor netrecătoare”, după cum a spus prof. Daniela Ceredeev, directorul Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldoviţa.

Dintre cele şase perechi înscrise în concurs s-au remarcat eleva Adelina-Maria Vîntu, care a fost aleasă Miss Boboc, elevul Alin-Constantin Iliesi, care a primit titlul de Mister Boboc, tânăra Antonia-Luiza Costea, care a devenit Miss Popularitate, şi tânărul Ionuţ-Valentin Chiraş, desemnat Mister Popularitate.

Directoarea Daniela Ceredeev a completat că Balul Bobocilor - ediţia 2018 a fost „un spectacol de o înaltă ţinută artistică, în care s-au împletit armonios entuziasmul tinereţii şi respectul pentru autentice valori, în care tinerii au fost puşi în valoare mai ales prin intensitatea trăirilor lor, în care cuvintele de ordine au fost patriotism şi ataşament faţă de ţară, coordonat de un profesor pentru care performanţa şi pasiunea pentru cariera didactică sunt normă, prof. Georgeta Iliesi, diriginte la clasa a XII-a A”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „România mea frumoasă”, tema Balului Bobocilor organizat de Liceul Tehnologic din Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 2567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„România mea frumoasă”, tema Balului Bobocilor organizat de Liceul Tehnologic din Moldoviţa5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei