Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 62 (5269)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alte patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 12

 

Patru persoane din Bucureşti, Bistriţa-Năsăud, Constanţa şi Iaşi au murit din cauza gripei în perioada 4-10 martie, numărul total al deceselor din acest sezon ajungând astfel la 12, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Potrivit sursei citate, este vorba de un bărbat de 32 de ani, din Bucureşti, o femeie de 47 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, un alt bărbat de 41 de ani din judeţul Constanţa şi un altul de 34 de ani, din judeţul Iaşi, în toate aceste cazuri fiind confirmată gripa AH1N1, care în 2010 a fost la baza gripei pandemice, iar acum este gripă sezonieră.

Numărul total de decese din cauza gripei înregistrate de la începutul perioadei de supraveghere şi până în prezent a ajuns la 12, zece dintre acestea fiind cu virusul gripal AH1N1 şi două cu virus gripal de tip B.

Comparativ cu sezonul precedent, numărul de decese este mai mare, în 2011-2012 fiind înregistrat un singur deces din cauza gripei AH3, a precizat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

De la începutul sezonului de supraveghere şi până în 12 martie inclusiv au fost confirmate 402 cazuri de gripă. Dintre acestea, 228 de cazuri au fost cu virus gripal tip A, 212 fiind subtipul H1, 11 subtipul H3 şi cinci nesubtipate. Alte 173 de cazuri au fost confirmate cu virusuri gripale de tip B, iar unul a fost coinfecţie A(H1) şi B.

În perioada 4-10 martie au fost înregistrate 108.797 de cazuri compatibile cu gripa şi alte infecţii respiratorii, cu 2,3 la sută mai multe decât cele din săptămâna precedentă şi cu 7,6 la sută mai multe faţă de cele înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

În acest interval au fost înregistrate 339 de afecţiuni clinice compatibile cu gripa, de 3,02 ori mai multe comparativ cu cele înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când au fost 112 cazuri.

Numărul cazurilor cu infecţie respiratorie acută severă raportate a crescut la 33, faţă de 31 în săptămâna precedentă. Comparativ cu aceeaşi săptămână a anului 2012, numărul de cazuri notificate este mai mare cu 19.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alte patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 12.
 Vizualizări articol: 863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alte patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei