Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2011 - Anul XVI, nr. 48 (4646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un nou grup de români şi străini evacuaţi cu o aeronavă MApN a ajuns la Bucureşti ieridimineaţă

 

Aeronava militară de transport C-130 HERCULES, având la bord 65 de cetăţeni români şi străini evacuaţi din Libia, a aterizat, ieri dimineaţă, în jurul orei 04.00, la Bucureşti, informează MApN.

Aceştia au plecat de pe Aeroportul din Tripoli sâmbătă seară, iar aeronava a făcut o escală pentru alimentare pe Aeroportul din La Valletta, Malta.

O a doua aeronavă militară de tip C-27 J SPARTAN a aterizat sâmbătă, la ora 18.10, în Malta, unde va rămâne în aşteptare, pregătită să decoleze de urgenţă, în funcţie de necesarul de zboruri stabilit de MApN şi MAE.

MApN reaminteşte că ministrul Apărării naţionale, Gabriel Oprea, a ordonat celulei de criză din minister să ia toate măsurile necesare astfel încât să poată fi evacuaţi în siguranţă toţi cetăţenii români care solicită acest lucru autorităţilor competente.

Misiunea Forţelor Aeriene ale Armatei României, desfăşurată în aceste zile, este prima operaţiune de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină, după cel de-al Doilea Război Mondial, precizează comunicatul.

Ca urmare a activării la nivelul UE a mecanismului de monitorizare şi informare pentru protecţie civilă, cu scopul sprijinirii cetăţenilor europeni din Libia, în spirit de solidaritate şi întrajutorare cu ţările Uniunii Europene, ministrul Gabriel Oprea a aprobat ca la bordul aeronavelor militare române să aibă acces, alături de cetăţenii români, şi cetăţeni ai altor state, reaminteşte MApN.

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre pentru aprobarea unor măsuri speciale, ca urmare a stării de criză şi urgenţă umanitară din Marea Jamahirie Arabă Libiană Populară Socialistă. Executivul a alocat suma de 900.000 de lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru plata cheltuielilor aferente activităţilor de transport şi asistenţă consulară la evacuarea persoanelor afectate de starea de instabilitate din Libia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un nou grup de români şi străini evacuaţi cu o aeronavă MApN a ajuns la Bucureşti ieridimineaţă.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un nou grup de români şi străini evacuaţi cu o aeronavă MApN a ajuns la Bucureşti ieridimineaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei