Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 feb 2011 - Anul XVI, nr. 34 (4632)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Au şansa să facă mai puţină puşcărie sau deloc dacă spun cui au dat banii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, la RRA, că persoanele cercetate în cazul mitei din vămi au şansa să facă mai puţină puşcărie sau chiar deloc dacă vor spune cui au dat bani, "cu nume şi prenume".

"Au şansa de a face mai puţină puşcărie, dacă vor face, sau să nu facă închisoare, dacă spun cui au dat banii, dar cu nume şi prenume", a susţinut Traian Băsescu.

Răspunzând unei întrebări referitoare la informaţiile privind faptul că o parte din mită ajungea la un partid, şeful statului declarase anterior că "este în mod categoric un joc politic din mai multe motive".

El a precizat că informaţia respectivă, care apare într-un rechizitoriu, nu este a procurorului, ci a inculpatului. "Este afirmaţia omului de afaceri. El trebuia să spună cărui om trebuia să ducă banii, altfel este un joc politic de cea mai joasă speţă", a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele a menţionat că omul de afaceri respectiv spune că banii se duceau "la partid". Băsescu a adăugat însă că "partidul este mare" şi că "trebuie să existe o mână care ia banii".

Procurorii DNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţa instanţei care a decis arestarea a trei persoane în acest dosar că mita a fost luată "în numele şi pentru un partid politic şi un şef de instituţie", afirmă surse judiciare citate de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, în încheierea Tribunalului Satu Mare din 4 februarie, prin care s-a dispus arestarea celor trei învinuiţi în dosarul mitei de la Vama Halmeu, se arată că procurorul de caz a susţinut în faţa instanţei că "solicitarea unor sume atât de mari, respectiv 130.000 de euro şi 300.000 de euro, în numele şi pentru un partid politic, şi un şef de instituţie, lăsând să se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pe criterii politice şi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoace în rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere în instituţiile statului".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Au şansa să facă mai puţină puşcărie sau deloc dacă spun cui au dat banii.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Au şansa să facă mai puţină puşcărie sau deloc dacă spun cui au dat banii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei