Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2009 - Anul XIV, nr. 206 (4192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: „Nu am o problemă cu remanierea”

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, ieri, că nu are o problemă cu remanierea şi că vrea să îşi îndeplinească mandatul pe care îl are cu succes până la finalul acestuia. Întrebată despre o posibilă remaniere guvernamentală care ar duce la schimbarea ei din funcţia de ministru al Educaţiei, Andronescu a spus că vrea să-şi îndeplinească mandatul cu succes până la finalul acestuia, neavând o problemă cu remanierea. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a stabilit, miercuri, cu sindicatele forma finală a Codului educaţiei, care va fi prezentată în şedinţa de Guvern, proiectul de act normativ cuprinzând şi unele propuneri din legile Comisiei Miclea.
Andronescu a spus că are pregătită o ordonanţă privind bacalaureatul din anul şcolar 2009-2010, în cazul în care Codul educaţiei nu va fi adoptată în timp util, respectiv până în 15 septembrie. Proiectul de ordonanţă prevede ca examenul de bacalaureat să se dea în anul şcolar 2009-2010 aşa cum prevede Codul educaţiei, respectiv două probe orale în cursul anului şi trei probe scrise la sfârşitul clasei a XII-a.
Ecaterina Andronescu a mai spus că până pe 15 septembrie va emite şi ordinul de ministru privind admiterea la liceu, astfel încât aceasta să se susţină în anul şcolar 2009-2010 potrivit Codului educaţiei.
Liderul PSD Mircea Geoană i-a cerut premierului Boc să nu negocieze asumarea răspunderii pe poziţii de forţă şi să fie flexibil în cazul legilor educaţiei, avertizând că, în caz contrar, procedura va fi tergiversată, şeful Guvernului spunând că ştie că problemele "se rezolvă cu creier, nu cu muşchi"
Preşedintele PSD i-a spus premierului, în discuţia de miercuri de la Guvern, că are anumite informaţii conform cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi cerut revocarea unor miniştri social-democraţi prin invocarea diferitelor motive şi a prezentat ca exemplu în acest sens cazul ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru care ar putea fi invocate divergenţele legate de Codul educaţiei, au relatat surse participante la discuţie.
Geoană i-a spus premierului că o revocare din funcţie a miniştrilor PSD ar genera o criză politică, suprapusă celei economice, care ar afecta grav redresarea ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: „Nu am o problemă cu remanierea”.
 Vizualizări articol: 327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: „Nu am o problemă cu remanierea”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei