Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 dec 2007 - Anul XII, nr. 305 (3673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Se pregăteşte o strategie anticorupţie

Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a susţinut, ieri, că printre cauzele majore care generează şi întreţin corupţia sunt timpul îndelungat de soluţionare a cererilor cetăţenilor şi procedurile neclare, care lasă o marjă de apreciere foarte mare la îndemâna funcţionarului public

Guvernul pregăteşte o strategie anticorupţie privind sectoarele vulnerabile şi administraţia locală care urmează să fie supusă dezbaterii publice la începutul anului viitor.

Proiectul cuprinde mai multe componente, printre care: îmbunătăţirea mecanismelor de supervizare a declaraţiilor de avere şi interese (Agenţia Naţională de Integritate); îmbunătăţirea activităţii operaţionale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, principala instituţie cu atribuţii în investigarea cazurilor de mare corupţie din România; conştientizarea opiniei publice asupra fenomenului de corupţie, grupul ţintă fiind profesiile din domeniul public, precizează, într-un comunicat, Ministerul Justiţiei.

Guvernul a luat în anul 2007 măsuri concrete la nivel administrativ pentru prevenirea corupţiei mici. Astfel, din 15 iunie, eliberarea cazierelor fiscale se face pe loc, în toată ţara. Din 15 mai anul acesta, eliberarea paşapoartelor se face, în regim de urgenţă, în două ore la nivel naţional, iar în regim normal - în cel mult şapte zile.

Eliberarea certificatelor constatatoare simple şi copii din Registrul Comerţului se face pe loc, în toată ţara, începând cu 1 iunie, respectiv 24 de ore pentru eliberarea certificatelor constatatoare complexe. Pentru îndeplinirea termenului, programul de lucru cu publicul a fost mărit la opt ore pe zi.

Ministerul Justiţiei a iniţiat în luna octombrie 2007 campania naţională de prevenire a corupţiei mici "Fără şpagă". Campania urmăreşte creşterea gradului de conştientizare publică asupra ameninţării reprezentată de toate formele de corupţie şi promovarea instrumentelor de combatere a corupţiei pentru încurajarea grupurilor ţintă de a acţiona împotriva corupţiei mici.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Se pregăteşte o strategie anticorupţie.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se pregăteşte o strategie anticorupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Anticoruptie trimis de
(20 dec 2007, 08:43:50
Legi avem destule si bune dar se aplica doar pentru oamenii simpli.

Strategii avem dar nu are cine sa le aplice.

Peste tot domneste indolenta si ,,politica bunului plac,, adica las ca merge si asa .

Dupa noi POTOPUL.

Nu va mai fi coruptie atunci cand legile vor fi respectate mai ales de oamenii politici,indiferent de pozitia pe care o au , cat si de omul de rand.

Nu va mai fi coruptie atunci cand justitia ,politia si celelalte organisme cu obligatii in acest sens isi vor face DATORIA.

Absenta de la vot a fost o palma data intregii clase politice si nu numai unor persoane .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute cu omletă 2 porţii - 40 minute 6 roşii4 ouă 100g caşcaval 3-4 linguri ulei ± sare, piper Roşiile se spală, apoi li se taie câte un căpăcel, se scoate miezul (nu se aruncă) şi se presară înăuntru cu sare şi piper. Se lasă la... Citeşte