Inspectorii sanitar veterinari au sechestrat de pe piața suceveană 3.700 de kilograme de carne de pui provenită de la Avicola Călărași, asupra căreia planează suspiciunea că ar fi infestată cu Salmonella. Acțiunea veterinarilor suceveni a fost ordonată de prefectul Florin Sinescu după declanșarea la nivel național a scandalului legat de Avicola Călărași. Cea mai mare cantitate de carne de pui, în speță 3.472 de kilograme, a fost sechestrată de la hipermarketul Selgros, care a comercializat în total 12.589 de kilograme. O cantitate de 108,5 kilograme a fost sechestrată de la Carrefour, iar 96,8 kilograme de la Centrul școlar „Sf. Andrei” din Gura Humorului. Controalele veterinarilor au vizat supermarketurile, spitalele și școlile care au cantine proprii. Prefectul a ținut să precizeze că analizele care vor fi efectuate vor stabili dacă sunt probleme cu carnea de pui pusă sub sechestru.
„Autoritatea Națională Sanitară Veterinară urmează să stabilească în urma probelor pe care le-a prelevat dacă sunt probleme din punct de vedere sanitar veterinar cu acele loturi și funcție de rezultatul analizelor se va stabili dacă din acele loturi care ar fi cu probleme se regăsesc și în județul Suceava. Aceste cantități nu prezintă nici un pericol. Este o măsură de prevenire. În situația în care acele analize ar demonstra că există probleme în loturile respective și din acele loturi ar fi ajuns carne de pui și în județul Suceava, atunci le putem retrage de pe piață”, a spus Sinescu. Avicola Călărași este implicată în cel mai mare scandal de evaziune fiscală din industria alimentară, procurorii DNA punând sechestru pe conturile și bunurile companiei.
Suspiciuni
3.700 de kilograme de carne de pui de la Avicola Călărași, sechestrată de veterinari de pe piața suceveană
