30 Octombrie



30 Octombrie
30 Octombrie

„Chelneri și birtași” „Comisiunea de calificare a chelnerilor a terminat lucrările astfel că Inspectoratul Muncii va începe controlul tuturor întreprinderilor spre a se asigura dacă toți chelnerii din regiune posedă cărțile de capacitate.
Cei ce nu vor poseda o asemenea carte vor fi scoși din servicii, iar patronii pedepsiți pentru că țin în serviciu chelneri fără acte de calificare, căci nimeni nu poarte fi chelner dacă nu îndeplinește obligațiunile cerute de legea meseriilor, ca și oricărui meseriaș lucrător”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, 23 Octombrie 1935.
„’Specialități’ la TAPL” (II)
„O vizită inopinată prin bucătării, la baruri, etc., e plină de surprize neplăcute. Bufetiera de la restaurantul <Suceava> servește salatele luîndu-le cu mîna din borcane, de parcă n-ar exista linguri. La ospătărie, tacîmurile, pretinse a fi spălate, au pete de grăsime, întrucît spălatul a rămas pe seama tovarășei care în același timp este și grataragiu. Bufetul <Mestecăniș> îți oferă piftie pe care s-a scurs apa de la frigider, mititei plini de scrum. La <Plăcintărie>, uneori, nu se respectă gramajul. Regulile de igienă în laboratorul acestei unități sînt total ignorate. Domnește aici o amestecătură de lăzi, sticle goale, vase cu aluat, carne tocată, hîrtii care au fost folosite la servirea plăcintei”.
„Zori noi”, Anul XX, nr. 5560, Suceava, Joi 28 octombrie 1965.