22 februarie



„Merele”
„Merele”

„Merele”
Să ne însemnăm că ceapa, aiul, ardeiul, piperiul, scorțițele și sarea, consumate în cantități prea mari, sunt foarte vătămătoare sănătății. Pe când un măr, doauă, sau și alte poame, sunt foarte recomandabile după orișicare mâncare, dară mai ales înainte de culcat. Merele coapte și ferite de putrejune curățesc gura de miasme neplăcute, feresc dinții de ruinare, bineînțeles dacă ăștia nu sunt deja ruinați; oferă crierilor o capabilitate mai mare de voiciune la activitate, contribuesc prin acidul lor foarte mult la mistuirea bucatelor consumate și, în fine, delectează tot trupul nostru aducându-i prosperitate și răcorire”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 15, Februarie 1896.
„Cercuri de cultură generală la sate”
Pe lîngă căminele culturale din regiunea noastră funcționează 256 cercuri de cultură generală care sînt frecventate de peste 7000 de oameni ai muncii. La aceste cercuri se predau mai multe cicluri de lecții printre care «Din trecutul de luptă al poporului nostru», «Călătorie pe glob», «Omul descoperă natura», etc.”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3489, Suceava, Februarie 1959.



Recomandări