Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2022 - Anul XXVII, nr. 87 (8004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei

Joi, 14 Aprilie 2022 (13:20:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Pasiunea unui sucevean pentru deplasările în natură și fotografierea animalelor sălbatice s-a transformat într-o „prietenie” neobișnuită, cu scene memorabile.

Chiar dacă cocoșul de munte este considerat o specie foarte sperioasă, în mod ciudat, un exemplar găsit de el în munții Bucovinei s-a dovedit a fi special. Acesta nu doar că nu a fugit imediat de cum a simțit apropierea oamenilor, ba chiar a rămas pe loc să îi „confrunte” pe care i-au călcat teritoriul. Așa a ajuns Cristian Doroftiesei, din Vatra Dornei, să stea chiar lângă cocoșul de munte, să îl facă să-i umble pe mână ori să-i stea în cap, pe căciulă, ceea ce nu reușești nici cu unul domestic.

„Și anul acesta am reușit să ajung în locul de rotit, unde prietenul meu, cocoşul de munte, m-a așteptat în același loc. După un an de zile este un lucru mare, ținând cont că el are foarte mulți prădători, jder, pisica sălbatica, râsul, vulpea, toți sunt prădători”, a spus Cristian Doroftiesei, bucuros de revedere.

Imaginile cu ei, jucându-se în zăpadă, ca doi vechi prieteni, au fost difuzate și la Știrile ProTv, devenind vedete în întreaga țară.

“Este foarte crescut față de anul trecut, culorile de pe el sunt deja mai pronunțate, roșul de la ochi, albul din coadă și de la aripile din față mult mai pronunțate”, a precizat Cristian Doroftiesei.

În această perioadă, cocoșul de munte - o specie care vine rar în apropierea oamenilor - se află în perioada de împerechere, care se întinde până în luna iunie. Din instinct, pasărea își protejează teritoriul și poate ataca orice intrus.

De altfel, experiența asta a avut-o și el, când căciula de blană pe care l-a urcat pe cocoș, să-l aibă pe creștet, i-a devenit “victimă” cavalerului înălțimilor, care i-a făcut pe ea o demonstrație de cum se atacă dușmanul.

Conform estimărilor specialiștilor, 5.200 de perechi de cocoși de munte trăiesc în pădurile din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei.
 Vizualizări articol: 3149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
„Prietenie” neobișnuită între un cocoș de munte și un fotograf, în munții Bucovinei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei