Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 feb 2022 - Anul XXVII, nr. 37 (7954)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu Program Normal Obcini

Marţi, 15 Februarie 2022 (19:40:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Lectură la grădiniță? Da, se poate și prinde chiar bine, după cum a dovedit-o o frumoasă inițiativă a celor care coordonează activitatea Grădiniței cu Program Normal Obcini, de Ziua Lecturii.

Iar cum teatrul sucevean a răspuns invitației lor de a se implica într-o acțiune dedicată lecturii, în sălile de clasă ale grădiniței au răsunat povești interesante, „puse în scenă” de actorul Alexandru Marin și de directoarea instituției, Angela Zarojanu.

„Pentru prima dată, în acest an, România sărbătorește pe 15 februarie Ziua Națională a Lecturii, o inițiativă a Ministerului Educației, cu scop de promovare a cărții și lecturii ca preocupare curentă a copiilor și adulților”, a spus Maria Todereanu, directoarea Grădiniței cu Program Normal Obcini, implicată pe parcursul întregii săptămâni în activități similare, desfășurate în parteneriat cu alte instituții.

Astfel, marți, în cadrul programului „Să citim pentru mileniul III”, a avut loc activitatea „Preșcolarii și universul poveștilor”, în parteneriat cu Teatrul „Matei Vișniec” Suceava, invitați fiind directoarea instituției, Angela Zarojanu, și actorul Alexandru Marin.

„Mai suntem parteneri în cadrul proiectului <Campania electorală a cărților>, inițiat de Colegiul Economic <Dimitrie Cantemir>, <Colțul meu de lectură> – inițiat de GPP <Gulliver>, precum și <Recital dedicat lui Grigore Vieru – poet al neamului românesc>, inițiat de Grădinița Nr. 3 Strășeni, din Republica Moldova”, a adăugat Maria Todereanu.

Chiar de a fost la prima lectură publică de acest gen, Angela Zarojanu, directoarea TMMSV, a depășit rapid emoțiile, mai ales după ce a constatat că o parte dintre micuți sunt deja familiarizați cu teatrul: „De ziua lecturii, TMMSV nu a stat deoparte și s-a implicat în două proiecte, unul la grădinița din Obcini și altul la Liceul Tehnologic <Mihai Eminescu> din Dumbrăveni, unde participă actorii Răzvan Bănuț și Cătălin Mândru. Le-am făcut invitație grupurilor de grădiniță să vină la teatru, am constatat cu plăcere că o parte din ei au fost deja și îi așteptăm și în perioada următoare, când vrem să aducem foarte multe spectacole pentru copii. Teatrul <Matei Vișniec> se implică permanent în viața culturală a Sucevei, pentru că are multe de spus, de oferit și este o punte pentru pregătirea culturală și dezvoltarea personalității tinerilor”, a spus Angela Zarojanu, directoarea TMMSV.

Scopul proiectelor inițiate de Ziua Lecturii au ca scop stimularea interesului față de carte și citit, precum și găsirea unor modalități alternative de petrecere a timpului liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu Program Normal Obcini.
 Vizualizări articol: 1442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Lecturii, marcată cu citirea unor frumoase povești, pentru micuții Grădiniței cu Program Normal Obcini5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei