Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 sep 2020 - Anul XXV, nr. 227 (7532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

A venit de la aproape 3000 de kilometri ca să voteze la alegerile locale

Duminică, 27 Septembrie 2020 (19:35:39)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un sucevean stabilit de mulți ani în Leeds (Marea Britanie) s-a întors de la aproximativ 3000 de kilometri ca să voteze la alegerile locale. Deși ar fi putut să aleagă votul prin corespondență și astfel să voteze în Anglia, Vasile Bolohan a vrut prin gestul său să mobilizeze cât mai mulți suceveni să-și exercite dreptul la vot.

Păi când o dată la 4 ani ai dreptul să votezi, să alegi pe cine vrei tu, să te gândești la viitorul tău, al copiilor tăi, la parcurile pe care ți le dorești, la străzile făcute, la parcări etc. și tu nu o faci, atunci nu ar mai trebui te plângi pe rețelele de socializare, după ce alții aleg în locul tău dacă tu stai acasă!”, explică Vasile Bolohan.

L-am însoțit astăzi pe Vasile la vot la una dintre secțiile din cadrul Colegiului de Informatică “Spiru Haret” din municipiul Suceava.

Vasile Bolohan este muncitor în construcții, plecat de aproximativ 12 ani din Suceava, și stabilit la Leeds, alături de soția sa și de copilul lor, născut în Anglia.

Suceveanul din Leeds a fost implicat în numeroase campanii umanitare, din salariul său câștigat pe șantier, în Anglia, oferind o parte copiilor nevoiași. Lui Vasile i s-au alăturat pe Facebook, în acțiuniele sale, sute de prieteni din toată lumea. 

 

Lucrul ăsta (n.r. - să voteze) ar trebui să-l facă toți stranierii care sunt plecați de foame de atâția ani din țară... pentru o viață mai bună”, e de părere Vasile.

L-am întrebat ce s-a schimbat în România în cei 12 ani de când e plecat și dacă îl bate gândul se se întoarcă acasă, la Suceava.

Am plecat să- mi fac o viață mai bună și consider că mi-am făcut-o, prin muncă. Aici, la noi, nu s-au schimbat tare multe lucruri. Vorbim de economie, de exemplu, știm foarte bine, fabrici și uzine, nimic nu mai este, locuri de muncă nimic, doar la mall și chioșcuri din astea micuțe. Oamenii de rând nu mai au din ce să trăiască. Eu să mă întorc acasă n-aș avea siguranța că aș avea din ce să-mi hrănesc familia”, completează suceveanul din Leeds.

E de părere că sunt prea multe lucruri care au rămas la fel ca acum 12 ani, când a plecat el din țară, și că vina aparține exclusiv clasei politice.

Ce m-ar face pe mine să mă întorc acasă ar fi să văd că cei care ajung în politică, sus, cei cărora noi ne le dăm votul nostru chiar fac ceva pentru comunitate. Am văzut foate multe live-uri în perioada asta, foarte multe știri cu politicieni, care au ieșit încontinuu pe stradă, să stea de vorbă cu oamenii... Dar după alegeri, nu mai iese nimeni. Nu îi mai vedem”.

Mâine dimineață, Vasile se întoarce în Leeds, la familia lui, în țara care de 12 ani i-a oferit acea siguranță pe care ar vrea să o simtă și acasă, la Suceava.

Pentru că acasă rămâne pentru el Suceava, orașul pentru a cărui dezvoltare a venit de la aproape 3000 de kilometri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A venit de la aproape 3000 de kilometri ca să voteze la alegerile locale.
 Vizualizări articol: 2166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
A venit de la aproape 3000 de kilometri ca să voteze la alegerile locale5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei