Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 iun 2020 - Anul XXV, nr. 131 (7436)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mini-concertele de la Cetatea Sucevei și spectacolele de la Muzeul Satului au delectat sute de vizitatori în weekend

Duminică, 7 Iunie 2020 (17:10:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Câteva sute de vizitatori din țară și din Suceava s-au bucurat, în weekend, de seria de mini-concerte și spectacole organizate de Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural „Bucovina” la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Satului Bucovinean. Instituția s-a adaptat la noile măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, astfel că vizitatorilor li se măsoară temperatura și li s-a pus la dispoziție dezinfectant pentru mâini. În ciuda faptului că se intră în grupuri mici, oamenii au răbdare să aștepte și numărul de vizitatori din acest weekend arată că lucrurile încep să intre în normal. După cum spun organizatorii, „condiții mai sigure de distanțare ca la noi rar găsiți: aproape 3 hectare de natură în care să respirați tradiții populare, frumos autentic bucovinean, aer liber și curat, mireasma florilor și a verdelui crud. Și să nu uităm de razele soarelui care vă încălzesc și vă protejează”.

Conform evidențelor muzeului, vineri la Cetate au fost 94 de oaspeți, iar la Muzeul Satului Bucovinean – 39; sâmbătă au fost 181 la Cetate și 131 la Muzeul Satului, iar duminică, până la ora 14.00, la Cetate au fost 85 de oaspeți, iar la Muzeul Satului au fost 113 oaspeți.

Toți vizitatorii au fost din țară și din județ, marea majoritate tineri și familii cu copii. Tendința este de creștere, ceea ce arată că turiștii nu au teamă să vină la Suceava și că lucrurile intră treptat în normalitate.  

Pentru a marca această revenire, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina au pus în aplicare proiectul „Dor de viață, dor de cântec”, cu spectacolele în paralel la Muzeul Satului Bucovinean și în curtea Interioară a Cetății de Scaun a Sucevei. Proiectul a început în acest weekend și se va derula, conform directorului Centrului Cultural, Sorin Filip, la fiecare sfârșit de săptămână din luna iunie și, foarte probabil, în iulie.  

În Cetate, violonista Diana Păstru, pianistul Johannes Onesciuc, trompetistul Ionuț Țanța și Emil Lupu- voce, din orchestra Ansamblului „Ciprian Porumbescu” au încântat publicul vizitator cu lucrări celebre de muzică clasică și caffe-concert.

La Muzeul Satului Bucovinean, momentele folclorice au fost susținute de interpreții Ansamblul artistic “Ciprian Porumbescu” Lucica Păltineanu, Marian Gogan, George Finiș, Rodica Andronic, Nicolae Vieru, Dinu Croitor, Constantin Pascal, Adrian Semeniuc, Dan Decebal Chitic, Cosmin Croitor, Vlad Dochița și Leonard Raicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mini-concertele de la Cetatea Sucevei și spectacolele de la Muzeul Satului au delectat sute de vizitatori în weekend.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mini-concertele de la Cetatea Sucevei și spectacolele de la Muzeul Satului au delectat sute de vizitatori în weekend0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei