Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2020 - Anul XXV, nr. 124 (7429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Costul mediu al tratamentului pentru un pacient Covid ar putea fi de circa 20.000 de lei

Vineri, 29 Mai 2020 (17:28:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Costul mediu al tratamentului în spital pentru o persoană infectată cu noul tip de coronavirus ar fi de circa 20.000 de lei, conform primelor calcule efectuate de serviciul financiar-contabil al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Întrebat, vineri, despre aceste costuri, directorul medical al unității medicale, dr. Valeriu Gavrilovici, a răspuns că cifrele care i-au fost prezentate arată un cost mediu de circa 20.000 de lei, însă a solicitat ca până la sfârșitul lunii acestea să fie reverificate. „Am solicitat o situație la zi și am cerut să se reverifice pentru că părea incredibil: 20.000 de lei/pacient. Este o medie între cost/pacient cu formă ușoară și cost/pacient cu formă severă”, a declarat dr. Gavrilovici.

Menționăm că tratamentul în spital al unui pacient infectat cu Covid-19 este de cel puțin 14 zile și doar pacienții asimptomatici nu primesc medicație, dar și aceștia au cel puțin trei testări Covid – una la internare și cel puțin două pentru externare, și eventuale analize și investigații imagistice. În cazul pacienților cu forme grave, internați la Terapie Intensivă, cheltuielile cu tratamentul se ridică substanțial. La costurile cu tratamentul propriu-zis, investigații și analize medicale, se adaugă cele de cazare și masă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costul mediu al tratamentului pentru un pacient Covid ar putea fi de circa 20.000 de lei.
 Vizualizări articol: 2166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Costul mediu al tratamentului pentru un pacient Covid ar putea fi de circa 20.000 de lei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei