Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 mar 2020 - Anul XXV, nr. 70 (7375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mărturie în lacrimi a unui cadru medical: “Nu vor să ne mai testeze”

Miercuri, 25 Martie 2020 (12:06:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de cadre medicale sunt la această oră în fața Direcției de Sănătate Publică Suceava și așteaptă să fie testate.

Sunt sute de angajați ai celui mai mare spital din județ care vor să afle dacă sunt infectați sau nu cu COVID-19, dacă l-au dus acasă, la familiile lor.

Potrivit mai multor cadre medicale, de dimineață, au venit să fie testate în curtea spitalului vechi, la Boli Infecțioase, însă li s-a comunicat că nu sunt teste.

Am stat de vorbă, telefonic, cu una dintre cadrele medicale respective. Cu vocea gâtuită, femeia ne-a spus la telefon coșmarul prin care trece.

 

“Nu vor să ne mai testeze, ca să venim să lucrăm”

 

“Am venit aici, suntem un grup de vreo 40 de persoane… nu îmi dau seama exact câți suntem, suntem răsfirați la doi metri...  coada depășește corpul de la boli infecțioase și nu-i văd pe toți

Ne-au spus că nu mai sunt teste. Asistenta-șefă de la UPU (n.r.-Unitatea de Primiri Urgențe) plângea. Și ne-au spus că nu sunt teste. Adevărul este altul. Sunt teste. Nu vor să ne mai testeze, ca să venim să lucrăm. Pentru că dacă ne testăm suntem obligați să stăm 14 zile în autoizolare. Și atunci spitalul nu mai are oameni. Fac asta doar ca să venim să lucrăm în continuare. Ce să facem? Noi nu avem dreptul să știm dacă suntem infectați sau nu? Pentru familiile noastre?

Vă rog să mă credeți, vă spun cu mâna pe suflet, eu VREAU SĂ ȘTIU DACĂ  FAMILIA MEA ARE CEVA, dacă nu are, eu mă autoizolez și vin și lucrez, da? Că nu mi-e greu, am fost instruită, la noi pe secție am fost instruiți, cum să ne îmbrăcăm, cum să ne dezbrăcăm, cum să ne protejăm. Vreau doar să știu dacă sunt negativ, dacă sunt negativ, bagajul este pregătit acasă, mă autoizolez unde ne-au dat locație, voi sta acolo și voi veni să lucrez la spital cât pot. Dar ACASĂ NU MĂ MAI DUC. AM FAMILIE, AM PĂRINȚI ÎN VÂRSTĂ, AM COPIL. (plânge)

Mă scuzați.

 

“Chiar asta s-a vrut: SĂ SE FACĂ UN SPITAL COVID ÎN MIJLOCUL ORAȘULUI?”

 

 

Reporter: Dar de la conducerea spitalului ce vi s-a spus?

 

Astăzi, singura persoană de la conducerea spitalului care a venit a fost d-na Mihaela Hreceniuc, asistenta-șefă din UPU, care îi ține locul fostului director de la noi, d-na Doina Chirap, plângea, păcat că nu am filmat-o: PLÂNGEA ȘI NE SPUNEA: FETELOR, NU SUNT TESTE! Stați acasă și vă anunțăm”. Dar eu nu vreau să plec acasă, stau aicea, da?!  

Ni s-a spus la un moment dat că ora 9.00 o să vină teste. D-na Mihaela Hreceniuc  a sunat la d-na doctor Zorescu (n.r.-de la DSP) și am auzit-o că a dat pe speaker. Ea săraca a dat pe speaker ca să auzim și noi. Și a spus că nu sunt și nu vor veni teste. De ce? De ce? Domnul Arafat a spus că ne testează pe toți, nu?! Ce să înțeleg, chiar asta s-a vrut: SĂ SE FACĂ UN SPITAL COVID ÎN MIJLOCUL ORAȘULUI?

Foarte mulți colegi vor să vorbească. Foarte mulți colegi. Dar le e frică. Pentru că TOȚI AVEM FAMILII, AVEM RATE LA BĂNCI ȘI NE PIERDEM LOCUL DE MUNCĂ (plânge).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mărturie în lacrimi a unui cadru medical: “Nu vor să ne mai testeze”.
 Vizualizări articol: 4385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mărturie în lacrimi a unui cadru medical: “Nu vor să ne mai testeze”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei