Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 aug 2017 - Anul XXII, nr. 182 (6598)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Sute de credincioși, la hramul Mănăstirii Hagigadar

Duminică, 13 August 2017 (12:47:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cunoscută şi ca „Biserica dorinţelor", Mănăstirea Hagigadar a adunat și în acest an sute de pelerini armeni din întreaga ţară şi din străinătate, dar și credincioși de alte confesiuni, la sărbătorirea hramului bisericii.

Unii dintre ei au respectat întocmai tradiția, urcând în genunchi dealul lăcaşului de cult, după care au înconjurat, tot în genunchi, biserica pentru ca dorinţele lor să se îndeplinească.

Procesiunea de la Mănăstirea Hagigadar a început înainte de ora 10.00, PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România, fiind întâmpinat de preoţii armeni, la poalele dealului mănăstirii, unde s-au adunat credincioşii pentru a primi binecuvântarea înaltului ierarh.

Imediat a urmat liturghia arhierească în limba armeană, oficiată de Înalt Preasfinţitul Episcop Datev Hagopian, alături de un sobor de preoţi.

Sfânta Liturghie a avut loc în incinta manastirii, pelerinii care au rămas afară rugându-se în curtea lăcaşului.

Despre manifestările care au loc în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, Azad Mandalian, parohul Bisericii Armene din Suceava, a subliniat că ”tradiția a rămas la fel ca acum sute de ani, respectiv urcarea dealului, începerea procesiunii, săvârșirea Sfintei Liturghii, urmate de agapa tradițională în noua trapeză pe care am reușit să o construim. În județul Suceava, în toată Europa, Zamca și Hagigadar sunt singurele mănăstiri armene. Avem două mănăstiri, din păcate armenii s-au împuținat, dar cei care au rămas mențin tradiția și obiceiurile”.

De partea cealaltă, prezent la liturghie, deputatul Varujan Pambuccian, liderul grupului minorităţilor naționale, a arătat că „anul acesta e un an oarecum deosebit deoarece s-au adunat tineri armeni din întreaga Europă, au venit împreună cu întâistătătorii bisericilor armene din toată Europa, arhiepiscopi, episcopi. E un prilej de a se întâlni de a forma legături, de a forma o rețea creștină armeană europeană, lucru care este de lăudat”.

Zeci de tineri armeni din 30 de ţări din Europa, Orientul apropiat şi nordul Africii au fost prezenţi la Suceava, în toate zilele tradiţionalului pelerinaj de la Mănăstirea Hagigadar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de credincioși, la hramul Mănăstirii Hagigadar.
 Vizualizări articol: 4930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de credincioși, la hramul Mănăstirii Hagigadar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei