Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 feb 2017 - Anul XXII, nr. 26 (6442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Revărsări de ape

Vatra Dornei, afectată de inundaţii serioase

Duminică, 5 Februarie 2017 (12:04:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de gospodării din Vatra Dornei au fost afectate de încălzirea vremii, care a provocat ieşirea din matcă a râului Dorna. Ultimul bilanţ al reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava arată că au fost inundate 16 case, 33 de anexe şi 18 curţi.

„Pe parcursul zilei de 4 februarie a.c. s-au înregistrat creşteri rapide ale debitelor în bazinele râurilor Dorna şi Bistriţa. Temperatura crescută a favorizat topirea zăpezilor de pe versanţi şi a gheţurilor din albii. Apa revărsată din albia râurilor a afectat case, anexe şi curţi, toate din municipiul Vatra Dornei. Pompierii militari au intervenit cu motopompe pentru evacuarea apei şi saci de nisip pentru ridicarea unor diguri de protecţie”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

Pentru a face faţă situaţiei, au fost chemaţi de acasă şi angajaţii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei aflaţi în tura liberă.

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari suceveni, Instituţiei Prefectului, SGA, Poliţiei şi Jandarmeriei.

„În zona Vatra Dornei s-au deplasat subprefectul Ionuţ Creţuleac şi generalul de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al ISU Suceava. 30 de pompieri militari au intervenit cu 3 autospeciale şi 4 motopompe, pentru evacuarea apei şi pentru ridicarea unor diguri din saci de nisip, în zonele în care apa ameninţa gospodăriile. Au mai intervenit lucrători ai Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Vatra Dornei, cu primarul şi viceprimarul municipiului, precum şi primarul şi voluntari ai comunei Dorna Candrenilor, cu utilaje şi accesorii specifice”, se mai arată în comunicatul ISU Suceava.

Patru turişti au fost evacuaţi de la o pensiune, care era în pericol să fie inundată, operaţiunea încheiată cu succes.

Prin Dispeceratul comun ISU-SAJ au fost informaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi toate primăriile din zona ameninţată cu privire la pericolul producerii de inundaţii, urmând ca preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la nivelul fiecărei unităţi administrativ teritoriale. Echipaje ale lucrătorilor SGA, ale pompierilor militari şi ale poliţiştilor au monitorizat permanent zonele, operaţiune care, de altfel, este efectuată pe toată perioada sezonului rece.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a deplasat duminică la Vatra Dornei pentru a interveni cu material exploziv asupra podului de gheaţă de pe râul Bistriţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vatra Dornei, afectată de inundaţii serioase.
 Vizualizări articol: 5543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vatra Dornei, afectată de inundaţii serioase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei