Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ziua Naţională, sărbătorită în centrul municipiului Suceava

Joi, 1 Decembrie 2016 (14:30:41)Click aici pentru VIDEO
Mii de suceveni au fost prezenţi joi, pe 1 Decembrie, în centrul municipiului reşedinţă de judeţ pentru sărbătorirea Zilei Naționale. Pentru această ocazie deosebită autorităţile au organizat o ceremonie militară și religioasă, o paradă militară, iar la final o expoziție de tehnică militară. La evenimente au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul Constantin Harasim, deputații Ioan Balan, Sanda-Maria Ardeleanu, Eugen Bejinariu și Alexandru Băișanu, vicepreședinții CJ Viorel Seredenciuc și Gheorghe Niță, viceprimarii Sucevei, Lucian Harșovschi și Marian Andronache.Manifestările au început cu intonarea Imnului Național şi au continuat apoi cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți.Ceremonialul religios a fost urmat de mesajul autorităţilor pentru suceveni cu ocazia Zilei Naţionale. Prefectul Constantin Harasim le-a transmis celor prezenţi: „Ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României reprezintă materializarea năzuinței milenare a tuturor românilor, cela al Unirii neamului Românesc". „La mulți ani, România! La mulți ani, Suceava! La mulți ani, suceveni! La mulți ani, Bucovina!", a fost mesajul de început transmis de Gheorghe Flutur. La rândul său, primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis: „Trebuie să pregătim România pentru viitorul secol, să facem față noilor provocări și să fim vrednici de ele".După discursurile oficiale, oficialitățile, reprezentanții instituțiilor publice și partidelor politice au depus coroane de flori la monumentul „Bucovina înaripată" din Piața Tricolorului.Manifestările de 1 Decembrie din Suceava s-au încheiat cu parada militară. Prin fața sucevenilor au defilat militari de la Batalionul 17 vânători de munte „Dragoș Vodă", de la Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc, de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, Inspectoratul de Poliție Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Direcția Județeană de Informații și Primăria municipiului Suceava, precum și tehnică de la aceste instituții.La final, tehnica militară prezentată în paradă a fost expusă pe esplanada din fața Palatului Administrativ.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Naţională, sărbătorită în centrul municipiului Suceava.
 Vizualizări articol: 3891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ziua Naţională, sărbătorită în centrul municipiului Suceava1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei