Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 ian 2016 - Anul XXI, nr. 12 (6125)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Aproape 5.000 de persoane au protestat în centrul Sucevei, solidare cu familia Bodnariu

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 (15:01:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Cel mai amplu protest din ţară, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu, ai cărei copii au fost luaţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, s-a desfășurat la Suceava, sâmbătă, 16 ianuarie.Aproape 5.000 de persoane, care susţin revenirea copiilor alături de părinţii lor, precum și o implicare mai puternică a statului român în rezolvarea acestei situaţii, care a stârnit ecouri în toată Europa, s-au adunat în faţa Prefecturii Suceava, într-un protest pașnic, cu cântece religioase, rugăciuni, discursuri motivaţionale, pancarte cu mesaje precum „Suntem alături de familia Bodnariu!”, „Norvegia, returnează copiii familiei Bodnariu!”, „Copiii aparţin familiei!”, majoritatea scrise în limba engleză.Protestul a început la ora 11.00, după cum a și fost autorizat, cu o scurtă prezentare a scopului acestuia, de către organizatori, apoi cu rugăciunea „Tatăl nostru”, rostită de mii de oameni în același timp, după care au fost invitaţi să ia cuvântul senatorii suceveni Steliana Miron și Ovidiu Donţu, care și-au declarat sprijinul total pentru cauza familiei Bodnariu, pentru susţinerea căreia au făcut deja o serie de demersuri oficiale.Printre cei care au vorbit în faţa mulţimii venite din toate colţurile judeţului, ba chiar și din alte judeţe – Botoșani, Iași și Neamţ, pentru a demonstra că sunt alături de familia rămasă fără copii, s-au numărat mai mulţi pastori ai comunităţilor evanghelice sucevene, dar și invitaţi precum Tiberiu Avram, redactorul-șef al Monitorului de Suceava, care a dat citire unei „scrisori către norvegieni”, dar și unchiul părinţilor rămași fără copii, Gheorghe Bodnariu, originar din Iaslovăţ.Pe muzica fanfarei prezente lângă clădirea Prefecturii, mulţimea de protestari a eliberat sute de baloane umflate cu heliu, într-un gest simbolic, prin care solicitau returnarea copiilor familiei Bodnariu.În timp ce corul bărbătesc a susţinut un concert de muzică religioasă, organizatorii protestului au înmânat prefectului Constantin Harasim o serie de cereri care să fie transmise către Guvern, de la care se așteaptă o implicare mai mare pentru rezolvarea acestui caz controversat.Protestul s-a încheiat în jurul orei 12.30, când oamenii au început să plece spre casele lor, la fel de liniștiţi ca și în timpul manifestării publice prin care au solidarizat cu drama familiei românului mutat în Norvegia.Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, şi ai soţiei sale norvegience, Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 5.000 de persoane au protestat în centrul Sucevei, solidare cu familia Bodnariu.
 Vizualizări articol: 7924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 12 voturi
Aproape 5.000 de persoane au protestat în centrul Sucevei, solidare cu familia Bodnariu3.8512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   5000 pentru dreptul la violenta? trimis de
(18 ian 2016, 10:57:20
In viitor nu m-ar mira sa se protesteze si pentru dreptul sotului de a-si bate (disciplina) sotia (daca nu stie el de ce stie ea de ce, nu?), dretului sefului de a-si bate subalternii, al preotilor de a-si bate enoriasii, al profesorilor sa-si bata elevii, al presedintilor de asociatii de proprietari sa bata locuitorii din asociatie, etc. in virtutea rolului educational si civilizator recunoscut unanim al palmei/pumnului/parului.
De ce nu ?
Oare nu e vina acelor parinti care desi cunosteau legile norvegiene (cu toleranta zero la violenta) si-au asumat riscul de a-si pierde copii in momentul in care au decis sa faca educatie cu palma?
Oare noi am permite eventualilor refugiati din Afganistan sa-si taie pe aici mainile, ca asa se disciplineaza pe la ei ?
Si daca am auzi ca 5000 de afgan ar protesta impotiva Romaniei care le refuza acest drept, ce am zice de acei 5000 de afgani?
Aceeasi parere o am eu despre cei 5000 de suceveni!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prajitura de biscuiți cu mere și zahăr ars Este incredibil de simplu de făcut, dar atât de gustoasă, încât mereu avem senzația că porția a fost prea mică…Avem nevoie de:1 kg de mere, puțină apă, 200 g zahăr, un praf de budincă de caramel, un vârf de cuțit... Citeşte