Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 dec 2015 - Anul XX, nr. 298 (6110)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spectaculoasa paradă a datinilor și obiceiurilor de iarnă din municipiul Suceava

Duminică, 27 Decembrie 2015 (15:06:55)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Spectaculoasa paradă a datinilor și obiceiurilor de iarnă a scos din casă, duminică, mii de suceveni. Cu aproape o oră mai devreme față de momentul anunțat pentru începere, formațiile de dansatori din Pojorâta, Corlata, Zvoriştea, Poiana Stampei, Stroieşti, Udeşti, Vama, Fundu Moldovei, Bosanci, Hânţeşti, Mălini, Boroaia, Calafindeşti, Pârteştii de Jos, Comăneşti, Dolhasca, Dolheştii Mici, Drăguşeni, Cacica, Volovăţ, Buneşti, Botoşana, Vatra Moldoviţei, Fântânele, Todireşti, Berchişeşti, Bilca, Rădăuţi, Straja, Ostra, Broşteni, Preuteşti, Horodniceni, Boroaia, Ciocăneşti, Vatra Dornei, dar și din județele vecine - Iaşi, Botoşani și din Măgdănești - Republica Moldova au ajuns în Parcul Universității și au profitat de acest timp pentru ultimele repetiții. Parada celor peste 40 de formații de datini și obiceiuri de iarnă a fost deschisă de buciumași din Câmpulung Moldovenesc și un plug tras de boi, conform tradiției. Prin fața celor peste 10.000 de suceveni și turiști care au ales orașul nostru pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă s-au perindat Urși, Capre, Călușari și grupuri de colindători în costume populare, din toate zonele folclorice ale județului. Dintre liderii săi politici, au fost prezenți președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, care a asistat la paradă din mulțime și a oferit fiecărui grup tradiționalul colac pentru colindători, senatorii PSD Ovidiu Donțu și Neculai Bereanu, consilierul județean Brândușel Nichitean.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectaculoasa paradă a datinilor și obiceiurilor de iarnă din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 5083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Spectaculoasa paradă a datinilor și obiceiurilor de iarnă din municipiul Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fursecuri “ un-doi-trei” Este printre cele mai simple rețete clasice de fursecuri fragede, care se pot modela în forme diverse și se păstrează mult timp.Avem nevoie de:100 g zahăr pudră, 200 g unt cu peste 80 la sută grăsime, 300 g făină, puțină sare, opțional un... Citeşte