Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 oct 2014 - Anul XIX, nr. 254 (5763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concursul de Programare şi Dezvoltarea Creativităţii „StartIT” şi-a desemnat câştigătorii

Vineri, 31 Octombrie 2014 (16:10:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Concursul de Programare şi Dezvoltarea Creativităţii „StartIT”, ediţi a VI-a, desfăşurat în perioada 24-25 octombrie, a reunit 13 echipaje de la şcoli, cluburi şi palate ale copiilor din ţară. La cele trei secţiuni ale concursului, secţiunea Programare clasele II-VIII, seţiunea Media şi secţiunea „Re-creaţie”, au participat peste 130 de elevi pasionaţi de programarea calculatoarelor şi crearea unor lucrări originale cu tematică impusă. La secţiunea Media, elevii au avut de realizat un film respectând tema impusă, „Inima naturii bate odată cu inima ta”, propusă de profesoara Carmen Popa, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, iar la secţiunea „Re-creaţie” elevii au avut de compus pe calculator texte ilustrate cu temele propuse de profesoara Alina Şandru: „Poveste de toamnă”, „Conversaţii de toamnă” şi „Salata de fructe a toamnei”. Competiţia, cuprinsă în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale 2014, a avut ca scop realizarea unui schimb de experienţă între membrii şi coordonatorii cercurilor de informatică din palate şi cluburi ale copiilor, descoperirea elevilor performanţi din domeniul IT şi evaluarea cunoştinţelor din domeniul programării, gândirea algoritmică, performanţele dobândite de elevi la activitatea de cerc, a declarat coordonatorul concursului, profesoara Ştefania Şoiman de la Palatul Copiilor Suceava, Cercul de informatică. Rezultatele concursului sunt postate pe site-ul palatului copiilor, www.pacosv.ro, şi blog-ul concursului, http://cnstartit.blogspot.ro. La secţiunea programare s-au remarcat elevii: Andrei Robert Cuzenco, clasa a VII-a, Sebastian Popa, clasa a VIII-a, Radu Cristian Ştefănescu, clasa a IX-a, de la Palatul Copiilor Suceava, subiectele fiind de mare dificultate, de nivel de concurs naţional. Cele mai bune lucrări ale elevilor participanţi la secţiunea „Re-creaţie”, la care au participat peste 50 de concurenţi din clasele III-V, sunt realizate de elevii Matei Roman, clasa a III-a, Janine Vartolomei, Diana Cezara Larionescu, clasa a IV-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, Andra Maria Şlincu şi Dragoş Şandru, elevi de gimnaziu, membri ai cercului de informatică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de Programare şi Dezvoltarea Creativităţii „StartIT” şi-a desemnat câştigătorii.
 Vizualizări articol: 6956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul de Programare şi Dezvoltarea Creativităţii „StartIT” şi-a desemnat câştigătorii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei