Argint pentru înghețata cu topinambur creată de studente ale USV



„TopIce”
„TopIce”

Un echipaj de studente din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) a câștigat medalia de argint a concursului internațional eco-inovativ „Ecotrophelia”, ce a avut loc la Paris, în perioada 19-20 octombrie. „TopIce” sau înghețata cu topinambur, cătină și lapte din sâmburi de caisă este produsul cu care Ionela Nechifor, Simona Sticleț, Ionica Verniceanu și Anca Sidor au reprezentat România la faza internațională a „Ecotropheliei”, concurs cunoscut drept Champions League-ul produselor alimentare inovative. Efortul studentelor de la USV a fost răsplătit cu 4.000 de euro. Echipa tinerelor a fost coordonată de conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija și conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu, de la Facultatea de Inginerie Alimentară. Juriul concursului „Ecotrophelia” a fost convins de calitățile nutritive, sustenabilitatea și potențialul comercial al înghețatei create de studentele de la USV. În competiția internațională de la Paris au fost echipe de studenți din 16 de țări. Echipa României a fost devansată de echipa țării gazdă, medalia de bronz revenind echipei din Grecia. „Ecotrophelia” are drept scop încurajarea creativității studenților în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman și prietenoase cu mediul înconjurător.


Echipa care a câștigat medalia de argint
Echipa care a câștigat medalia de argint
„TopIce”
„TopIce”


Recomandări