Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mar 2014 - Anul XIX, nr. 66 (5575)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Locatari evacuaţi în toiul nopţii, după ce acoperişul blocului a fost cuprins de flăcări

Duminică, 23 Martie 2014 (11:32:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Locatarii unui bloc cu 20 de apartamente din orașul Broşteni au fost evacuați în noaptea de sâmbătă spre duminică din locuinţele lor, după ce acoperișul imobilului a fost cuprins de flăcări.

Incendiul a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență în jurul orei 1.30, iniţial flăcările cuprinzând un garaj şi mai multe magazii situate în imediata apropiere a blocului. Focul s-a propagat pe izolaţia exterioară din polistiren de la etajul trei, la acoperişul imobilului, existând pericol şi pentru blocurile de locuinţe învecinate şi 10 garaje aflate în apropiere.

La faţa locului au intervenit forţe de la Detaşamentele de pompieri Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc, de la Gărzile de intervenţie Gura Humorului şi Poiana Teiului (subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ), precum şi de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Crucea, Broşteni şi Borca, totalizând şapte autospeciale, 25 de pompieri militari şi 21 de voluntari. Forţelor de intervenţie li s-a alăturat Grupa operativă a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, cu inspectorul-şef, generalul de brigadă Ion Burlui, care a preluat comanda operaţiunilor de localizare şi lichidare a flăcărilor.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil. O femeie în vârstă de 45 de ani s-a intoxicat cu fum şi, după ce i s-a acordat primul ajutor medical, a fost transportată cu o ambulanţă la spitalul din Broşteni. De asemenea, un tânăr în vârstă de 23 de ani a suferit o plagă superficială la o mână şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Au ars aproximativ 300 de metri pătraţi din acoperişul blocului şi al balcoanelor de la etajul patru, care formau corp comun, opt metri pătraţi de izolaţie exterioară din polistiren, garajul şi magazia de lemne, pe o suprafaţă de 28 de metri pătraţi.

Incendiul a fost lichidat la ora 5:20, iar din primele cercetări ale specialiştilor ISU focul ar fi fost pus intenţionat. Unul dintre proprietarii magaziilor distruse de flăcări susţinea azi-noapte că unul dintre consilierii locali l-a ameninţat mai de mult că va da foc la acele construcţii de lângă bloc.

Poliţia a preluat cercetările în acest caz.

Vom reveni cu amănunte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatari evacuaţi în toiul nopţii, după ce acoperişul blocului a fost cuprins de flăcări.
 Vizualizări articol: 2578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Locatari evacuaţi în toiul nopţii, după ce acoperişul blocului a fost cuprins de flăcări1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cata atentie! trimis de
(23 mar 2014, 17:42:40
de ce despre blocul de la Neagra-Sarului nu a-ti pomenit nimic?Aexistat si acolo apel la 112,pericol era si acolo,a trebuit sa mearga seful de post sa aduca un criminalist,autoritatile au disparut repede de la fata locului ,vina apartine primariei si pagubele ale locatarilor.Impartim frateste!Raspunsul vi-l dau tot eu;primarul si consilierii locali sunt de-ai lui Flutur si ma intreb daca nu si monitorul este al PDL-istilor.Locatarii evaluau pagubele si vicele invita oameni la miting la Cluj si le prezenta oferta.Pana si acel miting a fost mai mediatizat decat dezastrul nostru.Bine ca ne-a ferit Dumnezeu si nu am avut victime omenesti.Imi pare foarte rau pentru locatarii de la Brosteni,stiu din propria experienta ce au trait.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei