Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Transgaz va relua lucrările la magistrala Frasin-Cîmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei

Marţi, 2 Iulie 2013 (12:54:31)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu data de 8 iulie compania naţională Transgaz va relua lucrările la construcţia magistralei de gaz metan Frasin-Cîmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, investiţie promovată de Consiliul Judeţean prin proiectul «utilităţi şi mediu la strandarde europene ». Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, care a declaratcă investiţia va fi continuată în urma demersurilor sale pe lîngă factorii de decizie din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul de Finanţe şi Transgaz Mediaş. Nechifor a spus că în acest an vor fi realizaţi 9,276 de kilometri de conductă de gaz metan pe tronsonul Pojorâta-Vatra Dornei din cei 33 de kilometri care mai sunt de construit. El speră ca întreaga magistrală să fie gata în 2014 arătând că investiţia este extrem de importantă pentru zona de munte şi mai ales pentru municipiul Vatra Dornei unde gazul metan va reuşi să rezolve problema funcţionării centralei termice. Nechifor a spus că va face demersuri şi pentru demararea investiţiei în construirea conductei de gaz metan pe tronsonul Păltinoasa-Rădăuţi. « Pentru tronsonul Păltinoasa-Rădăuţi preocuparea noastră este să ne mişcăm şi acolo pentru că această conductă este foarte aşteptată de către Salina Cacica. Am mai discutat pe acestă temă cu cei de la Salină iar această magistrală ar însemna practic foarte mult în sensul recucerii costurilor de producţie. Sarea produsă acolo, o sare de foarte mare calitate ar putea să fie vândută la un preţ mai mic, mai competitiv faţă de alte companii din afara ţării. Construirea acestei magistrale ar însemna foarte mult pentru economia naţională şi locală », a spus Nechifor. În februarie 2010, compania Transgaz a preluat gratuit de la Consiliul Judeţean Suceava conductele de gaz construite prin proiectul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Este vorba despre tronsoanele Frasin – Pojorîta şi Păltinoasa – Rădăuţi, dar şi despre cele din zona Fălticeni, în lungime totală de peste 100 de kilometri. Tot atunci, Transgaz s-a angajat să continue investiţia în construcţia magistralei de gaz metan pînă la Vatra Dornei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transgaz va relua lucrările la magistrala Frasin-Cîmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transgaz va relua lucrările la magistrala Frasin-Cîmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei