Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 134 (5341)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mai puţin de un sfert din locurile pentru elevii romi s-au ocupat

Joi, 13 Iunie 2013 (14:32:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din cele 310 locuri la zi, 6 locuri la seral şi 22 locuri la frecvenţă redusă alocate de Ministerul Educaţiei Naționale pentru judeţul Suceava, pentru elevii romi, s-au ocupat mai puţin de un sfert.

Biroul Judeţean pentru Romi a eliberat un număr de 70 de recomandări, dar acţiunea încă nu a ajuns la final. Elevii care nu au primit recomandarea necesară înscrierii în învăţământul liceal sau universitar se mai pot adresa Biroului Judeţean pentru Romi, din cadrul Prefecturii Suceava, până pe 30 iunie 2013.

Acţiunea face parte din campania „Noi îți dăm recomandarea!!!”, campanie demarată de Asociația Partida Romilor Pro Europa București începând cu data de 1 mai.

Campania are mai multe obiective, respectiv: identificarea preșcolarilor și consilierea părinților de etnie romă în vederea înscrierii copiilor la grădiniță, identificarea copiilor de etnie romă cu vârsta legală pentru înscrierea acestora în clasa I, eliberarea adeverințelor/recomandărilor de apartenență la etnia romă, pentru elevii claselor a VIII-a si a XII-a, în vederea completării dosarului de admitere pentru liceu, respectiv pentru facultăți, informarea și consilierea elevilor și părinților de etnie romă despre calendarul admiterii în licee și facultăți, cât și despre beneficiile măsurilor afirmative pentru romi în domeniul educației, identificarea copiilor și adulților de etnie romă care au depașit vârsta legală de înscriere în sistemul de învăţământ în vederea recuperării școlare a acestora prin intermediul programului educațional “Șansa a doua”.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţin de un sfert din locurile pentru elevii romi s-au ocupat.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai puţin de un sfert din locurile pentru elevii romi s-au ocupat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei