Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 16 (5223)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apropierea de casă şi calitatea cadrelor didactice, principalii factori pentru care absolvenţii aleg Universitatea „Ştefan cel Mare”

Marţi, 22 Ianuarie 2013 (12:49:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada octombrie 2012 - ianuarie 2013, studenţii de anul I din cadrul celor nouă facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” au fost chestionaţi cu privire la principalele aspecte de care au ţinut cont în alegerea instituţiei academice din Suceava.

Din totalul celor 642 de chestionare anonime valide a rezultat că în alegerea Universităţii „Ştefan cel Mare” factorii principali sunt în foarte mare măsură apropierea de casă (42,7%) şi calitatea cadrelor didactice (24,3%), sursele principale de informare sunt paginile web ale USV, urmate de broşurile editate de universitate, actualii studenţi şi prezentările în licee, iar factorii de influenţă a deciziei de a urma cursurile USV sunt, în ordine, familia (80,75%), prietenii (60,25%) şi profesorii (57,97%).

Studenţii chestionaţi consideră că facultatea reprezintă o cale de a cunoaşte cât mai multe (30%), o cale de a obţine o slujbă bine plătită (29%), un mod de a cunoaşte cât mai mulţi oameni (25 %), respectiv un prilej de distracţie (16%).

Din punct de vedere al utilităţii studiilor pe care le urmează, respondenţii au apreciat că acestea oferă competenţele pentru a fi un specialist în domeniu – 93,6%, satisfac aspiraţiile de dezvoltare personală – 86,0%, sunt o condiţie pentru a reuşi în viaţă (83,8%) şi le vor spori şansele de a avea un venit mai mare (76,6%). Unul din trei studenţi condiţionează reuşita socială şi profesională după absolvirea facultăţii de reţeaua socială - degeaba termini o facultate dacă nu ai relaţii – 37,4%.

Din punct de vedere al aşteptărilor studenţilor, după primul an acestea se concretizează în acumularea de cunoştinţe şi competenţe (68,5%) dar şi să devină bursieri, să treacă pe locurile de la buget (peste 50%).

În ceea ce priveşte competenţele pe care studenţii vor să le dobândească sau să le dezvolte de-a lungul studiilor universitare, acestea sunt: specialist în domeniu, transpunerea cunoştinţelor în practică şi argumentare verbală (peste 90%), capacitatea de comunicare, organizare, argumentare scrisă, capacitatea de a lucra în echipă, creativitate, capacitatea de a conduce o echipă, punctualitate, limbă străină (90%-80%), gândire analitică, capacitatea de a lucra într-o echipă interdisciplinară, cunoaşterea domeniilor conexe, gândire sintetică, gestionarea emoţiilor, cunoştinţe de computer şi spirit critic (80%-70%).

La finalul studiilor universitare studenţii USV vizează, în primul rând, ocuparea unui loc de muncă în domeniu (66,7%). Urmează continuarea studiilor prin masterat (32,0%), dobândirea statutului de specialist în domeniu (28,1%), achiziţionarea de cunoştinţe care pot fi aplicate la locul de muncă (25,5%), precum şi realizarea unei cariere de succes (21,6%).

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apropierea de casă şi calitatea cadrelor didactice, principalii factori pentru care absolvenţii aleg Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Apropierea de casă şi calitatea cadrelor didactice, principalii factori pentru care absolvenţii aleg Universitatea „Ştefan cel Mare”4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei