Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 mai 2011 - Anul XVI, nr. 119 (4717)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Handbal

Bronz pentru istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Handbalul sucevean a consemnat, sâmbătă, cea mai mare performanţă din toate timpurile a sportului de echipă din judeţul Suceava, după ce echipa Universităţii Suceava a terminat Liga Naţională pe locul trei, câştigând astfel o medalie de bronz unică în istoria clubului. După un sezon de excepţie, la începutul căruia şi-au propus ocuparea locului cinci, ultima poziţie ce permite participarea într-o cupă europeană, handbaliştii universitari s-au autodepăşit pe parcurs şi au dat peste cap toate pronosticurile, în ciuda tuturor problemelor de lot sau cele ale restanţelor şi diminuărilor salariale. Acest loc trei le permite sucevenilor, după un an de pauză, să participe din nou la Cupa Challenge, având şanse şi mai sus, în Cupa Cupelor sau EHF, dar asta numai în funcţie de rezultatele ce se vor înregistra în Cupa României, competiţie ce are loc la mijlocul acestei săptămâni.

 

Universitarii ştiau dinaintea meciului cu Timişoara că nu mai pot pierde locul trei

Ultima etapă din Liga Naţională a fost una atipică regulamentului Federaţiei Române de Handbal, şi asta deoarece meciurile nu s-au desfăşurat în acelaşi timp, ci în zile şi ore diferite, mai ales cele cu miză pentru cupele europene.

Astfel, vineri seară, Universitatea Cluj a învins echipa din Caraş-Severin, cu scorul de 34 – 26, şi şi-a adjudecat locul cinci, ultimul ce duce în Europa, dar le-a asigurat şi sucevenilor locul trei, indiferent de rezultatul din meciul cu Timişoara.

Pregătiţi să sărbătorească această medalie, handbaliştii pregătiţi de Leonard Bibirig şi Stelian Bursuc nu s-au putut concentra la maxim în această ultimă etapă cu Timişoara şi asta s-a văzut pe parcursul meciului încheiat la egalitate, scor 25 – 25.Veniţi la Suceava să obţină o victorie pe terenul uneia din primele trei clasate pentru a mai şterge din neîmplinirile din acest sezon, timişorenii au profitat de aerul de vacanţă din tabăra studenţilor şi au preluat iniţiativa pe tabelă încă din debutul partidei.

Meciul a început cu trei eliminări de două minute, una la suceveni şi două la oaspeţi, dar chiar şi aşa Timişoara s-a distanţat la două goluri, după trei minute. În ciuda mai multor intervenţii salvatoare ale portarului Bogdan Pralea, handbaliştii suceveni au greşit mult, mai ales la finalizare, şi, după 11 minute, erau conduşi cu 6 – 3. Deşi la mijlocul reprizei au egalat, Universitatea era condusă din nou cu trei goluri în minutul 23, scor 8 – 11, moment în care Leonard Bibirig a cerut un time-out ce s-a dovedit foarte util, astfel că, până la final, studenţii au recuperat din handicap şi au intrat la vestiare în avantaj, după trei reuşite consecutive în ultimele două minute şi jumătate, scor la pauză 13 – 11.

Oaspeţii au început la fel de bine şi partea a doua şi au egalat după numai trei minute, dar Universitatea s-a distanţat pentru prima dată la trei goluri, în minutul 38, după două reuşite ale lui Mitrea şi una a lui Pancu.

La mijlocul reprizei secunde, Adi Mitrea s-a accidentat la un deget şi nu a mai putut continua, fapt pentru care căpitanul Adi Chiruţ a trecut pe postul de coordonator de joc. Sucevenii nu s-au putut distanţa decisiv, ba, mai mult, au greşit de mai multe ori şi le-au permis oaspeţilor să egaleze şi chiar să preia din nou conducerea în minutul 54, când tabela arăta scorul de 22 – 23.

Finalul avea să fie unul tensionat, în care Pralea a apărat un 7 metri la scorul de 24 – 24, iar Suceava a înscris tot dintr-o aruncare de la 7 metri, obţinută după un contraatac rapid. Timişoara a avut din nou un 7 metri pe care l-a fructificat şi a egalat, iar Bibirig a cerut time-out când mai era de jucat doar un minut şi câteva secunde. În continuarea fazei, arbitrii au văzut numai ei paşi la Adomnicăi şi oaspeţii, în superioritate numerică, au obţinut din nou o aruncare de la 7 metri când mai erau 30 de secunde şi astfel au avut şansa să plece cu două puncte. Nu a fost să fie aşa, deoarece Iulian Andrei a apărat această lovitură şi a păstrat scorul final, 25 – 25.

 

Leonard Bibirig le-a mulţumit jucătorilor, finanţatorilor şi suporterilor

La finalul partidei, tehnicianul Leonard Bibirig a recunoscut că elevii săi au tratat acest meci cu o anumită lejeritate, dar consideră că rezultatul este unul echitabil.

„Având în vedere că se ştia deja rezultatul de la Cluj şi nu mai aveam cum pierde locul trei, jucătorii noştri au abordat meciul cu Timişoara cu o anumită lejeritate faţă de meciurile anterioare. Totuşi este un rezultat echitabil şi o performanţă pe măsura evoluţiei din acest campionat. Vreau să le mulţumesc jucătorilor pentru efortul pe care l-au depus în această ediţie de campionat, să-i felicit pentru această performanţă, dar şi celor care ne-au sprijinit financiar şi material şi nu în ultimul rând publicului, care a fost alături de noi pe tot parcursul sezonului”, a declarat tehnicianul sucevean.

Bibirig a mai adăugat că, dacă la începutul campionatului, locul cinci i se părea cel mai accesibil, cu trecerea timpului şi văzând rezultatele pe care le-a obţinut echipa, şi-a făcut speranţe că se poate mai mult şi astfel s-a ajuns la câştigarea locului trei, o performanţă unică la nivel de echipe în judeţul Suceava, ce încununează munca sportivilor şi a antrenorilor din anii precedenţi.

 

Echipa a fost premiată de club şi DTSJ Suceava la finalul meciului

Într-o atmosferă de sărbătoare, în aplauzele suporterilor prezenţi la sala LPS Suceava, echipa Universităţii a fost premiată, la finalul meciului cu Timişoara, de clubul universitar şi Direcţia pentru Tineret şi Sport a Judeţului Suceava, cu medalii, diplome, statuete, o cupă şi postere cu echipa.

Toate aceste cadouri simbolice au fost înmânate chiar de reprezentanţii principalilor finanţatori, primarul Ion Lungu, rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur, preşedintele Consiliului de Administraţie al echipei şi reprezentantul susţinătorilor privaţi, managerul General Construct, Viorel Nuţu, dar şi reprezentantul Consiliului Judeţean, Neculai Barbă.

Mai mult, la final, jucătorii suceveni au oferit, la rândul lor, tricouri şi şepci cu însemnele echipei tuturor suporterilor care au mai rămas în sală.

 

Primarul Ion Lungu vrea Cupa Challenge în vitrina de trofee a echipei

Entuziasmat de această performanţă a echipei pe care Primăria Suceava o susţine financiar, primarul Ion Lungu i-a felicitat pe handbaliştii sucevenii, numindu-i mândria şi ambasadorii acestui oraş. Edilul sucevean este convins că echipa locală poate câştiga, în acest an, trofeul Challenge Cup, pe care l-a pierdut în finala de acum doi ani.

„Vreau să-i felicit pe aceşti băieţi minunaţi pentru această performanţă. Ei sunt mândria oraşului. Ne dorim să mergem cât mai sus în cupele europene şi, de ce nu, să câştigăm Challenge Cup, cupa pe care am pierdut-o acum doi ani de zile. Eu voi face tot ce pot în acest sens, adică asigurarea finanţării, iar antrenorii şi jucătorii ştiu exact ce au de făcut. Este un exemplu perfect de parteneriat a sectorului public cu cel privat  

Primăria Suceava a finanţat echipa, dar meritul principal al acestei performanţe îl au aceşti băieţi şi această echipă minunată. Aici este vorba de foarte multă muncă, de stabilitate, cu un nucleu care a pornit acum şapte ani, mă refer aici de când sunt primar, şi iată că se cunoaşte. Eu sunt foarte mândru de faptul că echipa Universitatea Suceava a reuşit să fie pe podium în acest sezon al Ligii Naţionale, aceşti sportivi fiind ambasadorii şi mândria oraşului”, a încheiat primarul Ion Lungu.       

 

Rectorul Adrian Graur consideră această performanţă una superioară finanţării echipei   

La aceeaşi festivitate a fost prezent şi rectorul instituţiei de care aparţine echipa de handbal, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Adrian Graur fiind cel care le-a înmânat jucătorilor câte o medalie.

„În octombrie 2004, înfiinţam, în cadrul structurilor Ministerului Învăţământului, Clubul Sportiv Universitatea Suceava. Am pornit atunci cu o singură secţie, cea de handbal, am crezut atunci în forţa lui Petru Ghervan de a coagula o echipă care să ne propulseze. Am mers de la an la an tot mai sus şi am atins în momentul de faţă acest nivel. Judecând retroactiv, puteam fi şi pe locul doi, dar totuşi se construieşte greu şi anii pe care-i parcurgem nu sunt deloc uşori, atât din punct de vedere financiar, cât şi al atmosferei de lucru. Din punct de vedere al competenţei promovării este o problemă gravă pentru naţia română şi toate acestea s-au adunat şi au dus doar la acest rezultat. Sper că Universitatea  Suceava va fi capabilă să-şi coaguleze în continuare forţele, pentru ca handbalul din Bucovina să aibă locul pe care-l merită, dar şi alte sporturi într-un viitor apropiat. Este un rezultat mai valoros decât finanţarea pe care o are echipa, mai ales după ce reuşit anul  trecut şi anul acesta. După ce retribuţiile lor au fost diminuate, au reuşit să se menţină pe linia performanţei. Important e să nu exagerăm prea mult pentru că toate au o limită şi, dacă nu vom putea să revenim în timp util la starea de normalitate, vom pierde şi ce am construit”, a explicat Adrian Graur.

 

Handbaliştii vor ajunge cu salariile la zi şi echipa va fi premiată cu suma totală de 50.000 de lei

Preşedintele Consiliului de Administraţie al echipei, managerul General Construct, Viorel Nuţu, a venit la finalul premierii cu o veste bună pentru echipă, după ce forul pe care-l conduce a hotărât, vineri, premierea cu 50.000 de lei pentru acest loc 3, dar, şi mai important, plata salariilor la zi, în această săptămână.  

„Noi suntem foarte mulţumiţi de realizările care s-au făcut până acum. Locul trei e într-adevăr nesperat, dar este unul meritat şi realist. Bineînţeles că pentru la anul ne dorim ceva mai mult, adică locul doi sau unu. După discuţia avută cu handbaliştii echipei, aceştia au spus că se poate să ne batem pentru un loc mai bun, dar trebuie să îi păstrăm pe cei care îi avem şi ne mai întărim puţin echipa. Din negocierile pe care le-am avut, îmbucurător este că sponsorii vin tot mai mulţi alături de echipă şi de aceea sper că va fi bine şi în sezonul viitor, mai ales că suntem şi în cupele europene.

Pentru rezultatul deosebit din anul acesta, Consiliul de Administraţie a hotărât în şedinţa de vineri suplimentarea bugetului alocat cu 50.000 de lei, sumă cu care vor fi premiaţi handbaliştii echipei”, a explicat Viorel Nuţu.

 

Petru Ghervan: Această medalie este rezultatul muncii îndelungate şi consecvente pe principii sănătoase în performanţă

Început acum şapte ani, proiectul de promovare a handbalului sucevean iniţiat de directorul tehnic al echipei, Petru Ghervan, împreună cu finanţatorii actuali ai clubului, s-a materializat în acest an prin cea mai bună performanţă din istoria handbalului sucevean.  

„Este un proiect aflat pe finalul primei sale perioade, suntem într-o fază  de consolidare a unui sport la Suceava şi iată, rezultatul muncii îndelungate şi consecvente pe nişte principii în care am crezul cu toţii s-a materializat în acest loc trei, performanţă importantă şi pentru sportul sucevean. Această echipă, până la urmă, este a sucevenilor, fiind clădită cu suceveni şi cred că cei care au venit din afară, pe parcursul celor şase-şapte ani, au dobândit ceva din spiritul nostru, acela de seriozitate, de muncă şi dăruire totală. Cred că acest rezultat nu face decât să consfinţească un parcurs normal şi sper ca, acolo unde se va putea obţine performanţă, să o putem face toţi cei din Suceava care lucrăm în sport”, a declarat Petru Ghervan.

Tot el a mai adăugat că, din punct de vedere personal, acest loc trei înseamnă deja o autodepăşire ca rezultat şi crede că va trebui să se pornească de la această bază în sezonul viitor, tocmai pentru a construi şi a cere mai mult.   

 

Rezultatele ultimei etape

Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare                     30 – 24 (14 – 14)
Dinamo Braşov – CSM Bucureşti                         25 – 25 (15 – 11)
Universitatea Cluj -  UCM HC Caraş-Severin     34 – 26 (16 – 15)
Universitatea Suceava – Poli Timişoara             25 – 25 (13 – 11)
HC Odorhei – Ştiinţa Bacău                                   36 – 30 
Pandurii Târgu Jiu – HCM Constanţa                  26 – 39 (14 – 16)
CSM Oradea – Steaua Bucureşti                          28 – 28 (14 – 16)

 

Clasamentul Ligii Naţionale de Handbal:

1. HCM Constanţa                                26        23        1          2          891 – 726        47
2. HC Odorhei                                       26        18        3          5          805 – 738        39
3. CS Universitatea Suceava              26        18        1          7          807 – 714        37
4. UCM HC Caraş-Severin                  26        17        1          8          778 – 728        35
5. Univ. Transilvania Cluj                     26        16        2          8          775 – 708        34
6. Ştiinţa Mun. Dedeman Bacău         26        15        1          10        748 – 713        31
7. Energia Pandurii Tg. Jiu                  26        14        1          11        784 – 775        29
8. CSM Satu Mare                                  26        12        3          11        799 – 793        27
9. CSM Bucureşti                                   26        9          2          15        752 – 806        20
10. Dinamo Municipal Braşov             26        7          3          16        689 – 752        17
11. Univ. Poli. Municipal Timişoara    26        7          2          17        695 – 742        16
12. CSA Steaua Bucureşti                   26        6          3          17        731 – 793        15
13. HC Minaur Baia Mare                     26        5          1          20        673 – 800        11
14. CSM Oradea                                    26        2          2          22        730 – 869        6
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bronz pentru istorie.
 Vizualizări articol: 4609 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 20 voturi
Bronz pentru istorie4.7520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MINUNAT, BRAAVOOO!! trimis de
(23 mai 2011, 11:12:32
Bravo, Bravo! Ne mindrim cu voi! Hanbalul jucat de voi este alert, frumos!
Imi place echipa toata si ma bucur de voi!
2.   BRAVOOOOO trimis de
(23 mai 2011, 11:15:22
Felicitari! Se pare ca dl Bibirig nu a putut sa faca asta! A trebuit sa vina altcineva sa se ocupe! Dumnealui e prea ocupat sa tina nasul sus!
3.   ASA DA... trimis de
(23 mai 2011, 11:55:19
Felicitari si multa bafta in continuare!!Avem cu ve ne mandrii!
4.   Felicitari trimis de
(23 mai 2011, 12:55:08
Bravo baieti, felicitari! Daca vi s-ar aloca si voua macar jumatate din banii care s-au dat pana acum, an de an, la fotbal, ati fi, cu siguranta, si mai sus.
5.   Felicitari! trimis de
(23 mai 2011, 13:34:17
Noroc ca exista in urbea noastra o Universitate care sa mai ridice nivelul intelectual, de cercetare si sportiv al acestui amarat de oras! Poate nu ar fi rau daca la universitate s-ar infiinta si o sectie de footbal pe langa cea de handbal, ca daca ne lasam in seama primariei nu mai pupam divizia A nici in 100 de ani!
6.   Locul trei la hambal trimis de
(23 mai 2011, 13:34:38
Multumim din inimă PDL, domnului Flutur, domnului Lungu, iar dacă se dădea măcar un sfert cât s-a cheltuit ieri la Frasin cred că terminam pe doi, însă ofrande trebuiau auzit și la frasin
6.1  RE: Locul trei la hambal trimis de
(23 mai 2011, 14:17:21
Paranghelia de la Frasin a fost platita de UE. E greu de crezut dar asa e, ne-au platit europenii sa ne mai descretim fruntile un pic.
7.   Felicitori. trimis de
(24 mai 2011, 07:11:05
Tot staful tehnic echipa sponsori etc merita frumoase cuvinte ,dar un singur lucru la sa de dorit ,,mult ravnita sala de sport care nu se mai vede la orizont,,,,palavre si minciuni .
8.   Vine campania Lungule! trimis de
(24 mai 2011, 09:45:59
Lungule! Cand infiintezi o noua echipa de fotbal a Sucevei, ca vine campania electorala?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sport local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei