Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 feb 2018 - Anul XXIII, nr. 40 (6750)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Șansă

Fetiţă cu formă gravă de epilepsie, trimisă de Spitalul de Urgenţă Suceava la clinica parteneră din Germania pentru tratament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O fetiţă de 7 ani, cunoscută cu epilepsie de la 5 ani, este trimisă de Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava la clinica parteneră Knapschaftskrankenhaus Ruhr- Epileptology Bochum, din Germania, pentru tratament. Copilul va pleca în Germania duminică şi va fi însoţit de dr. Anna Miron, coordonatorul Centrului de Epilepsie “Nord-Est Carpatic” din cadrul Spitalului de Urgenţă Suceava.

Dr. Miron ne-a declarat, ieri, că fetiţa are o formă severă de epilepsie, rezistentă la tratament şi a ajuns în Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului cu 15 crize de epilepsie pe zi şi cu pareză pe partea dreaptă. ”Copilul a fost investigat la Iaşi şi la Târgu Mureş, a primit mai multe tratamente, dar a continuat să prezinte crize şi declin cognitiv şi comportamental. În disperare de cauză, mama s-a adresat unui bioterapeut, care fără să aibă nici o competenţă în epileptologie, şi-a permis să intervină în tratament. I-a spus mamei că îi face copilului un fel de RMN, i-a spus că are afectat ficatul şi rinichii şi i-a recomandat să-i scoată tratamentul antiepileptic. I-a dat Omega 3 şi un hepatoprotector spunându-i mamei că este un tratament antiepileptic natural. Mama a scos medicaţia şi copilul a început să prezinte crize convulsive, câte 10-15 pe zi, cu generalizare”, ne-a declarat dr. Miron.

După înlocuirea tratamentului specific cu suplimente nutritive, mama a mai stat trei zile acasă cu copilul, după care, disperată, a mers la un medic specialist în policlinică, de unde a fost trimisă de urgenţă în UPU şi a fost internată în compartimentul de Epileptologie. La prima intervenţie, crizele n-au încetat, din cauza acestora medicii fiind în imposibilitatea de a efectua o explorare RMN. ”Am început monitorizarea de lungă durată, cu medicaţie antiepileptică şi abia a doua zi au cedat crizele şi au reuşit să facem RMN, depistând cu precizie focarul epileptogen. Cine nu are competenţe nu ar trebui să se joace cu antiepilepticele şi să profite de disperarea părinţilor”, a afirmat dr. Anna Miron.

 

Focarul epileptogen se află în aria vorbirii

Ea a precizat că focarul epileptogen este în aria vorbirii din creier şi din acest motiv este nevoie de teste supraselective, efectuate de o echipă complexă, de care spitalul sucevean nu dispune deocamdată, şi de o intervenţie chirurgicală. ”Plecăm cu fetiţa la clinica parteneră din Bochum, unde medicii au fost foarte deschişi să ne ajute. Sperăm să fie operabilă şi să o eliberăm de crize”, a spus medicul. După intervenţia chirurgicală şi terapia de recuperare, copilul are şanse să meargă şi să aibă singur grijă de el.

 

Deocamdată, starea sa este ameliorată, fără crize.

Datorită parteneriatului dintre spitalul din Suceava şi clinica germană, costul testelor şi intervenţiei non invazive, cu 15 zile de spitalizare, care la alte spitale se ridică la 100.000 de euro, este de 17.000 de euro, decontabil de Casa de Asigurări de Sănătate. În cazul în care va fi nevoie de varianta invazivă a intervenţiei chirurgicale, costul este de 40.000 de euro. Costul deplasării pentru dr. Anna Miron este suportat de Spitalul de Urgenţă Suceava.

 

Bioterapeut: „Fetiţa a fost diagnosticată cu epilepsie, un diagnostic total greşit”

Contactată, ieri, telefonic, bioterapeuta care profesează la un centru de testare şi întreţinere corporală prin masaj, reflexoterapie şi biorezonanţă din municipiul Suceava, care i-a prescris copilului cu epilepsie tratament cu suplimente nutritive, ne-a declarat că ”fetiţa este diagnosticată greşit cu epilepsie” şi a negat că i-a recomandat mamei renunţarea completă la medicaţie. ”Eu sunt fitoterapeut şi i-am recomandat să scoată treptat medicaţia, să-i dea jumătate de doză dimineaţa şi jumătate seara. Mama a întrerupt tratamentul peste cuvântul meu, în luna ianuarie. Eu nu am fost de acord cu întreruperea totală. Fetiţa a fost diagnosticată cu epilepsie, un diagnostic total greşit”, a declarat bioterapeuta. Întrebată pe ce se bazează atunci când contestă diagnosticul medicilor specialişti, terapeuta a afirmat că ”pe ce a spus mama, că la CT nu a ieşit epilepsie” şi pe propriul ei diagnostic. ”Eu fac testări pe biorezonanţă rusă”, a spus ritos fitoterapeuta.

Dr. Anna Miron a mai declarat că, după întoarcerea din Germania, analizează posibilitatea de a sesiza Colegiul Medicilor în legătură cu acest caz. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţă cu formă gravă de epilepsie, trimisă de Spitalul de Urgenţă Suceava la clinica parteneră din Germania pentru tratament.
 Vizualizări articol: 5782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fetiţă cu formă gravă de epilepsie, trimisă de Spitalul de Urgenţă Suceava la clinica parteneră din Germania pentru tratament5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei