Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 feb 2016 - Anul XXI, nr. 49 (6162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

În grafic

Peste 80% din lucrările la noua Unitate de Primiri Urgenţe - SMURD Suceava sunt executate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările la noua Unitate de Primire a Urgenţelor - SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava sunt executate în proporţie de peste 80%. Șeful de şantier, ing. Adrian Lavric, ne-a declarat că se lucrează în paralel pe toate fronturile, cu 60 de oameni zilnic în şantier. Construcţia pentru transferul pacienţilor din ambulanţe este aproape finalizată, tâmplăria în toată secţia este montată în proporţie de peste 95%, se lucrează la interioare şi la căile de acces exterioare. Potrivit inginerului Lavric, cea mai mare parte a aparaturii este deja adusă, astăzi începe instalarea computerului tomograf, iar joi, 4 martie a.c., se montează aparatura pentru radiologie. Dotarea Unităţii de Primire a Urgenţelor, după reabilitare şi extindere, a avut în vedere construirea unui platou imagistic performant care să acopere întreaga diversitate de patologii cu prezentare frecventă în UPU Suceava. Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei sunt destinaţi dotării cu aparatură şi echipamente medicale performante – computer tomograf, electrocardiograf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG etc.

Proiectul va fi încheiat odată cu montarea uşilor automate pentru spaţiul destinat ambulanţelor, comandate în Germania, ultimele care vor veni. Este vorba despre uşi speciale dotate cu senzori care nu permit decât accesul ambulanţelor în această zonă.

 

Termenul de finalizare a investiţiei este 31 martie 2016

Noua secţie UPU-SMURD a spitalului are aproape 1.900 de metri pătraţi, cu spaţii extinse pentru consultaţii şi aparţinători. Ambulanţele au flux complet separat, cu bandă de circulaţie pe un sens, iar transferul pacienţilor din ambulanţă în secţie se face protejat, adică în spaţiu închis şi încălzit. S-a extins, de asemenea, şi compartimentul destinat urgenţelor pediatrice, care acum au triaj vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU. Cabinetele şi birourile pentru personalul medical sunt într-un corp de clădire separat.

Managerul spitalului, Vasile Rîmbu, a solicitat Ministerul Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă  suplimentarea posturilor în UPU cu încă nouă posturi de medic specialist medicină de urgenţă, trei medici pediatri, doi medici specialişti radiologie - imagistică medicală, 24 asistenţi medicali, un asistent radiologie, şase asistenţi radiologie cu competenţă de operare CT, opt operatori registratori medicali, nouă infirmiere, 10 brancardieri şi şapte îngrijitoare curăţenie. Rîmbu şi-a argumentat solicitarea prin aceea că Unitatea de Primire Urgenţe - SMURD din spital este singura de acest gen din judeţ şi deserveşte peste 700.000 de locuitori. În anul 2015, în UPU s-au prezentat 93.273 de persoane, dintre care 25.721 au fost copii.

Lucrările de extindere şi modernizare a UPU sunt executate de firma suceveană General Construct, valoarea contractului, cu tot cu aparatură şi echipamente medicale, fiind de 8.130.086 de lei, fără TVA. Termenul de finalizare este 31 martie 2016. La inaugurarea noii secţii sunt aşteptaţi ministrul Sănătăţii şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 80% din lucrările la noua Unitate de Primiri Urgenţe - SMURD Suceava sunt executate.
 Vizualizări articol: 3979 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 80% din lucrările la noua Unitate de Primiri Urgenţe - SMURD Suceava sunt executate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Rulada de biscuiţi cu banane (Lacrima de elefant) Această ruladă simplu de făcut şi foarte gustoasă mai este cunoscută şi sub denumirea de ”Lacrimă de elefant”, ”Ochi de elefant” sau ”Rulada Lacrimă”. Este printre cele mai gustoase dulciuri clasice fără coacere,... Citeşte