Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2015 - Anul XX, nr. 38 (5850)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poziţie

DSP impune condiţii stricte la mutarea maternităţii din Fălticeni într-o fostă şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava impune condiţii stricte la mutarea maternităţii din Fălticeni într-o fostă şcoală din localitate, arătând că nu va fi de acord cu această soluţie de compromis dacă nu sunt respectate normele igienico-sanitare în vigoare. Directorul adjunct medical al instituţiei, doctorul Cătălina Zorescu, a declarat ieri că deşi soluţia mutării secţiilor de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, cu 35 de paturi şi respectiv 22 de paturi, în clădirea unei foste şcoli este una temporară, până la darea în folosinţă a noului spital, compartimentarea, amenajarea şi dotarea sediului trebuie să fie corespunzătoare, iar circuitele funcţionale, pentru evitarea oricăror riscuri epidemiologice.

Ieri, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi ai Spitalului Municipal Fălticeni s-au întâlnit cu primarul Cătălin Coman pentru a identifica soluţiile optime privind mutarea maternităţii Fălticeni, cu secţiile Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, din actuala locaţie, care a fost retrocedată. „S-a analizat, din punct de vedere al necesităţii respectării normativelor Ministerului Sănătăţii, varianta prezentată de oficialităţile locale, urmând ca decizia finală să fie adoptată, de comun acord, după întocmirea unui proiect tehnic şi a unui deviz de lucrări”, a spus dr. Cătălina Zorescu.

 

Municipalitatea şi-ar fi dorit ca mutarea să nu se producă până la finalizarea noului spital

La ora actuală, Maternitatea Fălticeni funcţionează cu chirie într-o clădire care aparține Fundației Caritatea. Imobilul a fost retrocedat organizaţiei non-guvernamentale, care a cerut eliberarea lui într-un termen cât mai scurt, deşi municipalitatea şi-ar fi dorit ca mutarea să nu se producă până la finalizarea noului spital. În aceste condiţii, oficialităţile au identificat un alt spaţiu pentru maternitate, respectiv un corp al Colegiului ”Vasile Lovinescu”. Imobilul avut în vedere se află la intersecția străzilor Ion Creangă și Voluntarilor şi aparţine primăriei, iar timp de două decenii a găzduit Școala Generală Nr. 5. În iulie 2005, imobilul a fost atribuit prin votul consilierilor locali Liceului Agricol, actualul Colegiu ”Vasile Lovinescu”, dar de circa un an de zile a rămas nefolosit.

Conform inventarului bunurilor care aparțin domeniului public, clădirea are o suprafață construită de 740 de metri pătrați, iar terenul are 5.700 de metri pătrăți. Dacă maternitatea s-ar muta aici, municipalitatea ar trebui să facă investiţii importante, care nu prea se justifică ţinând cont de caracterul temporar al acestui sediu, până la finalizarea lucrărilor la noul spital.

 

Cheltuieli mari cu transformarea fostei şcoli într-o unitate medicală

Primarul Cătălin Coman a declarat: „Clădirea fostei şcoli este funcţională, are toate utilităţile. Se poate transforma într-o unitate medicală, dar problema este a costurilor. Există intrări şi căi de acces pentru ambulanţe separate, precum şi posibilitatea tehnică de a crea săli de operaţie şi tratament. Cheltuielile sunt însă destul de mari şi este nevoie de un proiect care să primească avizul Direcţiei de Sănătate Publică. Totuşi, spaţiul reamenajat ar putea fi folosit cu destinaţie medicală şi după mutarea maternităţii în noul spital. Aici ar putea funcţiona o secţie exterioară a Spitalului Municipal, cum ar fi Geriatria. Asta ar însemna ca banii investiţi pentru transformarea fostei şcoli într-o unitate medicală să nu fie pierduţi”.

Maternitatea Fălticeni ar trebui să elibereze actualul sediu până cel târziu în vară, ceea ce înseamnă că până atunci fosta şcoală ar trebui să îndeplinească toate condiţiile impuse de conducerea DSP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP impune condiţii stricte la mutarea maternităţii din Fălticeni într-o fostă şcoală.
 Vizualizări articol: 1139 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP impune condiţii stricte la mutarea maternităţii din Fălticeni într-o fostă şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Curcan fript Prieten cu Anton Pann și cu mulți cărturari români de la jumătatea veacului al XIX-lea, J.C. Hințescu era de fapt sas - pe numele său real: Hintz -, librar în Șcheii Brașovului. Era însă împătimit după tot ceea ce venea din... Citeşte